Την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου του Αγίου Νικολάου, που δεν αντέχει να καταστεί για άλλη μια μέρα, μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, «όμηρος» των επαναστατικών διαθέσεων ορισμένων, ανεξέλεγκτων θερμόαιμων, που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει από τυχόν παρεκτροπή – ούτε οι συντονιστές των συλλογικοτήτων οι οποίες συγκροτούν κοινό μέτωπο υπέρ του παλαιστινιακού λαού – έγιναν απόψε οι δύο εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό» του Αγίου Νικολάου, στην έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού που συγκάλεσε το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μανούσος Πεδιαδίτης.
Με μια φωνή, επαγγελματίες, έμποροι, ξενοδόχοι, πλοιοκτήτες ημεροπλοίων, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι σέβονται το δικαίωμα του καθένα να δηλώνει και να διαδηλώνει για τις απόψεις του, θα πρέπει όμως και εκείνοι από την πλευρά τους να σεβαστούν το δικαίωμα στο «επιχειρείν», την αγωνία και τον αγώνα του κάθε επαγγελματία, καταστηματάρχη ή ξενοδόχου, να στηρίξει την επιχείρησή του σε μια δύσκολη τουριστική περίοδο για την περιοχή, από την οποία εξαρτάται η επιβίωση της οικογένειάς του και πολλών άλλων οικογενειών των εργαζομένων που απασχολούν.
Οι εικόνες των συγκρούσεων με δυνάμεις ασφαλείας, προπηλακισμών και αντεγκλήσεων, η ερημωμένη από επισκέπτες πόλη, η κατακόρυφη πτώση της τοπικής αγοράς και οι δυσφημιστικές εικόνες που αναμεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν την κινητοποίηση, δεν θα πρέπει να επαναληφθούν, τόνισαν οι εκπρόσωποι των τοπικών παραγωγικών φορέων.
Στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών αγώνα για την κοινοποίηση της αλληλεγγύης του παλαιστινιακού λαού και της καταδίκης των κυβερνώντων του Ισραήλ, κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, είπαν ότι το πιθανότερο είναι ότι την ερχόμενη Τρίτη, που είναι προγραμματισμένος κατάπλους του «Crown Iris» στον Αγιο Νικόλαο, δεν θα λάβει χώρα κάποια κινητοποίηση. Την τελική απόφαση θα λάβουν στην συνέλευσή τους.
Πάντως, καθολικό αίτημα από πλευράς του επιχειρηματικού κόσμου και του Δήμου, όπως διατυπώθηκε και σήμερα, είναι ύστερα και από όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τρίτη και κυρίως τα όσα επακολούθησαν μεταξύ διαδηλωτών και καταστηματαρχών του κέντρου, είναι η περιφρούρηση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία της κοινωνικής συνοχής, γιατί εκδηλώθηκαν μεμονωμένες μεν αλλά συμπεριφορές που πληγώνουν και προκαλούν «ρωγμές»…
O κ. Πεδιαδίτης έκανε μια κεντρική εισήγηση, επιχειρώντας να κρατήσεις ίσες αποστάσεις και ισορροπίες για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης, αλλά και τους οικονομικού προϊόντος του τόπου, που στηρίζεται κυρίως στον Τουρισμό.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ





































































































