Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος85χρονη διασωληνώθηκε λόγω θερμοπληξίας στο ΓΝΑΝ

85χρονη διασωληνώθηκε λόγω θερμοπληξίας στο ΓΝΑΝ

Από

Ημερομηνία

Δραματικό ήταν το τελευταίο διήμερο λόγω του καύσωνα στον Άγιο Νικόλαο. Η απώλεια τριών ανθρώπων από θερμοπληξία αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός για τα τοπικά δεδομένα.

Σήμερα, Σάββατο καταγράφεται ένα ακόμα περιστατικό με 85χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί στο ΓΝΑΝ και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διασωληνώθηκε.

Συνολικά, το τελευταίο 48ωρο η προσέλευση του κόσμου στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ήταν πρωτόγνωρη. Τα κρούσματα θερμοπληξίας ήταν πολλά και το προσωπικό του ΓΝΑΝ, ιατρικό και νοσηλευτικό, έδωσε μάχη για την στήριξη των πληγέντων που κατέφθαναν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σωρηδόν.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Βλέπαμε νέους ανθρώπους με πρόβλημα», τονίζει ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Θεόδωρος Κατάσος.

Αλλά και η προϊσταμένη των ΤΕΠ Ελευθερία Δαβράδου υπογραμμίζει την μεγάλη προσέλευση και την πίεση που δέχθηκε το σύστημα. «Ερχόταν συνέχεια και είχαμε πρόβλημα. Ήμασταν από το ένα περιστατικό στο άλλο μέχρι τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου», σημειώνει.

Πρόσφατα άρθρα