Αρχική_Τοπικά νέαΥλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή» για τους κρατουμένους στις φυλακές...

Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή» για τους κρατουμένους στις φυλακές Νεάπολης (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή». Η διάρκεια της εκπαίδευσης ήταν 125 ώρες, από 5 Οκτωβρίου 2021 έως 12 Ιανουαρίου 2022.

Το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιανουαρίου, στους κρατούμενους που ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα, απονεμήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης στις οποίες, εκτός από το όνομα, αναφέρεται ότι «ο κρατούμενος συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκπαιδευτικές συναντήσεις, επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και παρουσίασε αξιόλογες επιδόσεις, όπως μας ενημέρωσε ο εκπαιδευτής του τμήματος κ. Εμμανουήλ Πετάσης και όπως αποδεικνύεται από τα παρουσιολόγια του προγράμματος».

♦ O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας, υπεύθυνος του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγίου Νικολάου Αντώνης Μαυρής: «Ήταν μια διέξοδος από τη μονοτονία του εγκλεισμού».

♦ Ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης κ. Δημήτριος Νύκτας: «Η διεύθυνση του καταστήματος προσπαθεί πάντα να βελτιώνει τις συνθήκες κράτησης».

♦ Ο προϊστάμενος του Τμήματος Φύλαξης αρχιφύλακας Εμμανουήλ Χριστοφάκης: «Προσπαθούμε να λειτουργεί εποικοδομητικά ο χρόνος που περνούν στο κατάστημα οι κρατούμενοι και να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στη ζωή τους».

♦ Ο εκπαιδευτικός του Προγράμματος Μανώλης Πετάσης: «Τέτοιου είδους προγράμματα βοηθάνε πάρα πολύ στην κοινωνικοποίηση και στην επανένταξή τους καθώς το υλικό του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η καθημερινή επικοινωνία που θα έχουν οι κρατούμενοι στη μελλοντική ζωή τους».

Στο τέλος του προγράμματος να εκδόθηκε ένα αναμνηστικό ημερολόγιο επάνω στο οποίο υπάρχουν μικροί διάλογοι που έγραψαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.
♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου
ΛΕΩΝ.Κ.

Πρόσφατα άρθρα