Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το κομμάτι Γούρνες-Χερσόνησος όπως δήλωσε ο Διευθυντής Συγκοινωνιών του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου. Θα παραδοθούν τα 7 από τα 9 χιλιόμετρα, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών.
Τα 2 χιλιόμετρα αφορούν την περιοχή με την υπό κατασκευή γέφυρα και τις σπηλαιώσεις από όπου θα περνάνε τα αυτοκίνητα με μειωμένη ταχύτητα. Για το τμήμα αυτό, η ΑΝΑΤΟΛΗ είχε αναφερθεί με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της λέγοντας ότι το τελευταίο διάστημα εκφράζονται φόβοι για καθυστερήσεις στις εργασίες που γίνονται στις σπηλαιώσεις, που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. Είναι σημαντικό να επισημανθεί πως τα σημεία όπου βρίσκονται οι σπηλαιώσεις και γίνονται εργασίες είναι εκτός δρόμου, δεν επηρεάζουν άμεσα το έργο, αλλά με την λογική που δουλεύουν τα έργα στην Ελλάδα και τα κωλύματα που ανακύπτουν κατά καιρούς από υπηρεσίες, είναι συχνό το φαινόμενο να σταματούν ή να κωλυσιεργούν έργα εξαιτίας υπόγειων αρχαιολογικών ή άλλων ευρημάτων.
«Τώρα δεν υπάρχει ζήτημα. Είναι ένα εν δυνάμει πρόβλημα», τονίζει καλά πληροφορημένη πηγή, εξηγώντας πως η εξέλιξη των εργασιών που επιχειρούνται στο σημείο από την σπηλαιολογία και την παλαιοανθρωπολογία, δεν αποκλείεται να κρίνει και την εξέλιξη του έργου, στην περίπτωση που θα φτάσουμε στον επόμενο Σεπτέμβριο και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που γίνονται εκεί.
































































































