Για τις συνομιλίες που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό η διοίκηση της ΔΑΕΑΝ με την εταιρεία «Μirum» με στόχο τη συνεργασία των δύο μαρίνων και ευρύτερα την τουριστική προβολή της περιοχής μέσω συμμετοχής στα διεθνή τουριστικά φόρα με αναφορά στον θαλάσσιο τουρισμό μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Γεώργιος Αστρουλάκης.
Κατά την επίσκεψη, συνοδεία του Υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου, στο εκτελούμενο έργο της ιδιωτικής μαρίνας, στα Πλευρά, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανόλης Μενεγάκης έκανε αναφορά στο στόχο υπογραφής «συμφώνου συνεργασίας» Δήμου (ΔΑΕΑΝ) και «Mirum» με το οποίο θα επισφραγιστεί η διάθεση παροχής βοήθειας από την επενδύτρια εταιρεία προς τη ΔΑΕΑΝ που λειτουργεί τη δημοτική μαρίνα Αγίου Νικολάου, καθώς και η αλληλοϋποστήριξη στις υποδομές που απαιτεί αυτή η δραστηριότητα.
Εντυπωσιάζει το τοπίο, από μασίφ πέτρα, που έχει σκαφτεί για να διαμορφωθεί η νέα μαρίνα. Εντυπωσιάζει και η δύναμη των τεράστιων μηχανημάτων και η δύναμη ισχύος και η ενέργεια που καταναλώνεται καθημερινά για να πάρει μορφή το μεγαλεπήβολο αυτό επενδυτικό σχέδιο, για το οποίο και ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε εντυπωσιασμένος, διαβεβαιώνοντας την κυβερνητική υποστήριξη για την ολοκλήρωση και παραγωγική ένταξη του στην οικονομία του τόπου.
Ερωτώμενος σχετικά με το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ επιβεβαίωσε τις επαφές που έχει ξεκινήσει με εκπροσώπους της «Mirum», εξετάζοντας το γενικό πλαίσιο, αλλά μένει ακόμη δρόμος μέχρι την εξειδίκευση ακριβώς των αντικειμένων πάνω στα οποία θα υπάρξει συγκεκριμένη συνεργασία. Προς στιγμή έχουν εκφραστεί τι θέλει και έχει ανάγκη η κάθε πλευρά και εξελίσσεται σε άριστο κλίμα.
Η ιδιωτική μαρίνα θα χρειαστεί «τεχνική» υποστήριξη σε θέματα ανεφοδιασμού, διάθεση χώρου διαχείμανσης σκαφών που δε διαθέτει η ιδιωτική μαρίνα, χρήση της υποδομής ανέλκυσης για εργασίες συντήρησης μέσα στη δημοτική μαρίνα, για σκάφη πελατών της κλπ.
«Είναι ευχής έργον η δημιουργία δεύτερης μαρίνας στην περιοχή, γιατί, όπως είχαμε συζητήσει και στην πρόσφατη συνέλευση της Ενωσης Μαρίνων Ελλάδος, δεν υπάρχουν μαρίνες για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής ενώ υπάρχει τεράστια ζήτηση. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι η Μαρίνα Αγίου Νικολάου έχει λίστα αναμονής 180 κατάπλων… Μακάρι να υπήρχε σχέδιο για κατασκευή και άλλων στην ευρύτερη περιοχή. Θέμα ανταγωνισμού δεν τίθεται», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ επεσήμανε ότι σε εκείνο που έχουν συμφωνήσει με τη «Mirum» είναι η κοινή προβολή των μαρίνων, με συμμετοχές σε εκθέσεις και τουριστικά φόρα. Η προβολή δεν θα περιορίζεται στην ύπαρξη και στις προσφερόμενες υπηρεσίες στον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά θα επεκτείνεται σε ευρύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος του Μεραμβέλου. Οι δύο τουριστικοί λιμένες θα λειτουργούν συμπληρωματικά. Εξ΄ άλλου, όταν προσδιοριστεί ακριβώς το πλαίσιο συνεργασίας, θα υπογραφεί και το μνημόνιο που θα καθορίζει τις σχετικές λεπτομέρειες.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ



































































































