«Δεν μπορεί να συνεχιστεί το έργο της σήραγγας χωρίς να ξεκαθαριστεί η κατάσταση των αντισταθμιστικών», επεσήμανε χθες ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, σχετικά με τη συνέχιση των οδικών κι άλλων εργασιών πριν την είσοδο του Χώνου και κοντά στο Μοναστήρι της Βιδιανής, όπου εκτελούνται εργασίες στο πλαίσιο του τελευταίου σταδίου της σήραγγας που θα κάνει απόληψη των πλημμυρικών νερών από τον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου, μεταφέροντας το νερό στο φράγμα Αποσελέμη.
Ο ΟΑΚ υποστηρίζει από την πλευρά του πως δεν πρόκειται για εργασίες της σήραγγας αλλά για βελτιώσεις στα οδικά.
Ωστόσο το κρίσιμο θέμα είναι να αποσαφηνιστεί η πορεία των αντισταθμιστικών στο Οροπέδιο Λασιθίου για να μην χρειάζονται παρεμβάσεις του Δήμου και σταμάτημα των εργασιών, όπως εξήγησε στον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Σταύρο Σπανουδάκη ο κ. Στεφανάκης κατά τη συνάντηση που είχαν στο χώρο του έργου.
Ερωτηματικό παραμένει ποια θα είναι η συνέχεια της υπόθεσης, αφού το Υπουργείο Υποδομών δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

































































































