Οι πολίτες της Ιεράπετρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τοπικών συλλόγων και φορέων να αντιδράσουν απέναντι στα δυσμενή μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ειδικά σε φορολογικό και ασφαλιστικό.
Η κίνηση Πρωτοβουλία Ενάντια στα Μνημόνια προχώρησαν το πρωί σε κλείσιμο των τραπεζών.

πρωτοβουλια κατα μνημονιων
Στην πλατεία της πόλης πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κεντρική συγκέντρωση ενώ κλειστές θα παραμείνουν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου οι Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας σε ένδειξη στήριξης των αγώνων του αγροτικού κόσμου.

Όπως αναφέρεται στην υπ’ αιρθμ. 301/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας «στο πλαίσιο στήριξης του δίκαιου αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που εξοντώνουν τον πρωτογενή τομέα, εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα, αποφασίζουμε το κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο»

Εφαρμόζοντας την σχετική απόφαση και υποστηρίζοντας τα αιτήματα και τους αγώνες των αγροτών, η δημοτική αρχή καλεί τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους, τις υπηρεσίες και όλον τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τόσο στην πόλη της Ιεράπετρας όσο και στο Ηράκλειο.

 

Οι αγρότες

Νωρίτερα, οι αγρότες της Ιεράπετρας συγκεντρώθηκαν στην Παχειά Άμμο, μαζί με τους συναδέλφους τους από την Σητεία για να μεταβούν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο όπου ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης ενώνεται με το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας για να δηλώσουν όλοι μαζί:«ΝΑΙ στην εργασία στην Ελλάδα – ΟΧΙ στη μετανάστευση του Παραγωγικού Δυναμικού – ΟΧΙ στη μετανάστευση του Πλούτου της χώρας μας».

αγρ πα
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ