Με αφορμή και τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέσαμε σχετικό ερώτημα και στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νομό Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, για τη θέση που θα κρατήσει η ίδια όταν το νομοθέτημα θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή τον επόμενο μήνα.
Για το ν/σ ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το κόμμα της Χ. Τρικούπη θα έχει θετική επί της αρχής στάση, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να δει το τελικό νομοσχεδίο της κυβέρνησης για τις οριστικές αποφάσεις.
«Προσανατολίζεστε να ψηφίσετε υπέρ και για το γάμο και για την τεκνοθεσία ή έχετε επιφυλάξεις- όπως αρκετοί συνάδελφοί σας και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, αλλά και από άλλα κόμματα; Ποιά είναι η θέση σας απέναντι σε όλο αυτό το ζήτημα;» ρώτησε η ΑΝΑΤΟΛΗ την κ. Σπυριδάκη.
Όπως μας τόνισε, «δίνω καθημερινά αγώνα για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για μία κοινωνία συμπερίληψης και χωρίς διακρίσεις. Η κοινωνία προχωράει, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι νόμοι.
Βέβαια, αυτή τη στιγμή η συζήτηση είναι ακόμα θεωρητική, μιας και δεν υπάρχει νομοσχέδιο στα χέρια μας, ώστε να μπορέσουμε να το μελετήσουμε, να το αξιολογήσουμε και να δώσουμε μίαν απάντηση πιο συγκεκριμένη.
Θα τοποθετηθώ στο ζήτημα αυτό αξιακά και σύμφωνα με τις αρχές του πολιτικού χώρου που υπηρετώ με γνώμονα πάντα την προάσπιση των δικαιωμάτων και του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού».
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ