Τους Έλληνες περιμένουν τα ξενοδοχεία για το Πάσχα
Επιστροφή Γιάννη Λαυρεντάκη στον Κόρφο Ελούντας στη θέση του τεχνικού διευθυντή
Πρόσκληση – ξενάγηση Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης
Με αποθέωση από τον κόσμο του ολοκλήρωσε την πετυχημένη χρονιά ο Αγ. Νικόλαος Europlan
Θα εξετάσουν την τιμολογιακή πολιτική για όλες τις παρεχόμενες από τη ΔΑΕΑΝ υπηρεσίες
Απάντηση δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη στο άρθρο του πρώην δημάρχου Αντώνη Ζερβού
Ενημέρωση γύρω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις ιδέες που επεξεργάζεται ο Δήμος για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων (βίντεο)
Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου
Πηγή: soccerlive.gr
Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet η οποία θα μεταφέρει περισσότερους από 2,39 εκατ. επισκέπτες στην Ελλάδα το 2024
Φιλοδοξία να γίνει η περιοχή του Αγίου Νικολάου προορισμός γιώτινγκ στην Ανατ. Μεσόγειο (βίντεο)

Οι ΗΠΑ αποπέμπουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35

Ένα βήμα πριν από την οριστική αποπομπή από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 βρίσκεται η Τουρκία, καθώς η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου (NDAA), το οποίο προβλέπει την ακύρωση της συμφωνίας που είχε συνάψει η Ουάσιγκτον με την Άγκυρα για τα μαχητικά.

Το νομοσχέδιο έχει σταλεί πλέον στον Λευκό Οίκο, όπου αναμένει την υπογραφή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να γίνει νόμος του κράτους.

Ο νόμος για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος εγκρίθηκε την Τρίτη με 86 ψήφους υπέρ και 8 κατά, απαγορεύει τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Τουρκία. Παράλληλα, προβλέπει τη συνολική αποπομπή της από το πρόγραμμα της βιομηχανικής τους παραγωγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο προϋπολογισμός δίνει 30 εκατομμύρια δολάρια στο Πεντάγωνο για την αποθήκευση των αεροσκαφών που είχαν τυπικά παραδοθεί στη Τουρκία, αλλά των οποίων η μεταφορά δεν είχε γίνει, καθώς μέχρι και σήμερα παραμένουν αποθηκευμένα σε αμερικανικές βάσεις.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο, ο προϋπολογισμός «απαγορεύει τη μεταφορά των F-35 στην Τουρκία και εκφράζει την αίσθηση του Κογκρέσου ότι η απόκτηση του (ρωσικού συστήματος) S-400 από την Τουρκία αποτελεί σημαντική συναλλαγή στο πλαίσιο του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA) και ο πρόεδρος θα πρέπει να εφαρμόσει κυρώσεις στο πλαίσιο αυτού του νόμου».

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist