Με το κεντρικό σύνθημα «Όλοι ενωμένοι για την Νεάπολη μας» να αφυπνεί τη συνείδηση και να δυναμώνει το συλλογικό συναίσθημα των κατοίκων της πόλης, η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Νεάπολης παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου στο κινηματοθέατρο «Δρήρος» τους 11 υποψηφίους του ψηφοδελτίου που θα κατεβάσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι: Γιάννης Βασιλάκης συνταξιούχος έμπορος, ο Δημήτρης Γαλανάκης συνταξιούχος δημοσίου, η Μαρία Γαρεφαλάκη ιδιωτική υπάλληλος, ο Αντώνης Γιαλελάκης κοινωνιολόγος, Γιώργος Γουλιδάκης οφθαλμίατρος, Μανόλης Ζερβάκης τοπογράφος μηχανικός, Γιάννης Μηναδάκης επιχειρηματίας, Γιώργος Νικηφοράκης συνταξιούχος μηχανολόγος, Αντωνία Συσκάκη συνταξιούχος καθηγήτρια, Κατερίνα Σχοινιωτάκη αρχιτέκτων και η Ελένη Ταμπακάκη ιδιωτική υπάλληλος (λόγω εργασίας δεν παρευρέθη στην εκδήλωση) τοποθετημένοι με αλφαβητική σειρά όπως και παρουσιάστηκαν από τον συντονιστή της εκδήλωσης κ. Γιώργο Φαϊτάκη, ανέβηκαν επί σκηνής και παρουσίασαν ανά θεματική ενότητα και κατηγορία τους κεντρικούς στόχους και τις βασικές επιδιώξεις που μέσα από το καταρτισμένο πρόγραμμά της θα επιδιώξει η Κίνηση να επιτύχει, προκειμένου η Νεάπολη να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά και να βρεθεί ξανά σε ένα ικανοποιητικό κοινωνικό, οικονομικό, πολεοδομικό, πολιτιστικό επίπεδο.

Η καθημερινότητα και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η ανάπτυξη της περιοχής μέσω της αξιοποίησης των φυσικών πόρων και πλεονεκτημάτων της και ο πολιτισμός και η αξιολόγηση της κληρονομιάς του παρελθόντος, αποτέλεσαν τις τρεις βασικές κατηγορίες και τους κεντρικούς άξονες επάνω στους οποίους οι Γ. Μηναδάκης, Δ. Γαλανάκης, Κ. Σχοινιωτάκη, Γ. Γουλιδάκης και Α. Συσκάκη ανέλυσαν τις αρχές και τις επιδιώξεις της Κίνησης. Τον λόγο πήραν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, δίνοντας το «στίγμα» και τις στοχεύσεις της Κίνησης ενώ μίλησε και ο μηχανικός από την περιοχή κ. Γιάννης Δαμιανάκης.

Ακολούθησε εκτενής διάλογος με το κοινό, ανάμεσα στο οποίο, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Γιάννης Ανδριώτης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τους συνδυασμούς των υποψηφίων Δημάρχων Νίκου Κοκκίνη και Γιάννη Ανδριώτη. Αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι που πήραν το λόγο, χαιρετίζοντας την Ανεξάρτητη Κίνηση, με αρκετούς να εκφράζουν παράλληλα και την ανάγκη να υπάρξει και συνεννόηση με την επόμενη δημοτική αρχή.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας