Ενας Λασιθιώτης, Γεραπετρίτης στην καταγωγή, εγκατεστημένος και δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά στον Αγιο Νικόλαο τα τελευταία χρόνια, ο Μάριος Κουνδουράκης, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Ελλήνων Συνέλευσις» για τις Ευρωεκλογές, τον ερχόμενο Μάιο. Η ΑΝΑΤΟΛΗ ανακοινώνει την είδηση, πριν την επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου του πολιτικού φορέα Ε.ΣΥ. που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα πολύ σύντονα.

Ο Μάριος Κουνδουράκης του Γεωργίου και της Αρχοντίας είναι 43 ετών και έως το 1976 που αποφοίτησε από το Λύκειο, έζησε στην Ιεράπετρα. Εναι νυμφευμένος από το 2005 με την Άρτεμις Μουσουράκη. Το 2007 και το 2010 απέκτησαν δυο κόρες, την Αγγελίνα και την Εβελίνα. Γνωρίστηκαν στο χώρο της Αισθητικής και της Δημιουργίας της Κομμωτικής Τέχνης που τους ενώνει έως σήμερα σε επαγγελματικό επίπεδο, στο σύγχρονο κομμωτήριο που διατηρούν στον Αγιο Νικόλαο.
Ο Μάριος Κουνδουράκης δήλωσε: «Όλα αυτά τα χρόνια στην επιχειρηματική αγορά και σε άμεση επαφή με ανθρώπους, αυτό που ουσιαστικά έμαθα, είναι: η επικοινωνία, η επίλυση συγκρούσεων, η ικανότητα να βλέπω την αλλαγή, η λήψη αποφάσεων και το πιο σημαντικό, να μπορώ να δημιουργώ συνεχώς.
Από τα παιδικά μου χρόνια αναζητούσα το δίκαιο, την αλήθεια και την ενέργεια που σου δίνει η αμοιβαία δημιουργία.
Αρα, αναζητώντας χρόνο για εμένα και την οικογένειά μου αντιλήφθηκα ότι πρέπει να θυμηθώ τις αξίες που έχω ξεχάσει. Όλοι οι άνθρωποι τις έχουμε ξεχάσει και ζούμε σε μια καθημερινότητα που έχει μόνο πίεση και άγχος. Η ένωσή μας και όλοι μαζί να αλλάζουμε τον κόσμο, δίνοντας πραγματικά έναν άλλο ρυθμό – το ρυθμό του πολίτη (μεταρρύθμιση) με την «Ελλήνων Συνέλευσις», θυμήθηκα τις αξίες μου. Γνώρισα ανθρώπους που μας ενώνουν ίδιες επιθυμίες.
Με ανιδιοτέλεια, με αρετή και ανδρεία, καλώ όλους τους πολίτες που θέλουν το δίκαιο, την αλήθεια, την αφθονία, την ελευθερία, με αισθητική, να δημιουργήσουμε μαζί σπίτια, καταστήματα, δρόμους, πάρκα, πεζοδρόμια, μαρίνες, λιμάνια, αεροδρόμια, θέατρα, χώρους άσκησης, σχολεία, νοσοκομεία και ό,τι είναι απαραίτητο για τη διαβίωση των ανθρώπων, με τη δύναμη της αισθητικής που τόσο έχει λείψει από τα μάτια μας, στην καθημερινότητα του βίου μας. Να διδαχτούμε την αισθητική από τα μνημεία, τους ναούς, τα αγάλματα που άφησαν οι πρόγονοί μας».
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
































































































