Έντονες προετοιμασίες πραγματοποιούν οι άνθρωποι του Αγίου Νικολάου Καλαθοσφαίρισης ενόψει της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον ΟΑ Χανίων στο κλειστό γυμναστήριο των λυκείων.
Πεποίθηση όλων είναι να δημιουργηθεί ένα γιορτινό κλίμα στο κλειστό Αγίου Νικολάου στις 18:00 και οι φίλαθλοι που θα προτιμήσουν να αφήσουν οποιαδήποτε άλλη ασχολία τους και να βρεθούν στο γήπεδο να δουν κάτι ωραίο. Σημασία δεν έχει η Αγιονικολιώτικη ομάδα να κερδίσει οπωσδήποτε τον δυνατό ομολογουμένως ΟΑ Χανίων, διότι το αγωνιστικό σκέλος έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αλλά φιλοδοξία των διοικούντων είναι σε οργανωτικό πλαίσιο να μην υστερήσει σε κάτι και να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για τους αθλητές, τους διαιτητές, τους κριτές και φυσικά τον κόσμο.
Το παιχνίδι άλλωστε θα είναι δύσκολο για τον Άγιο Νικόλαο, διότι ο ΟΑ Χανίων διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, με καλή πορεία πέρυσι και μεγάλες νίκες. Μάλιστα, φάνηκε η δυναμικότητά του ως ένα βαθμό στο κύπελλο Κρήτης όπου με αντίπαλο το Ρέθυμνο Cretan Kings που θεωρητικά πάει για πρωτάθλημα ηττήθηκε στα Χανιά στις λεπτομέρειες και κόντραρε το παιχνίδι μέχρι το 35ο λεπτό, βάζοντας δύσκολα στο φιλόδοξο αντίπαλο του. Προπονητής είναι ο Φώτης Φείδας και διαθέτει παίκτες όπως ο Αδοντάκης, ο Πρωτοπαπαδάκης, ο Σεκαδάκης, ο Βουρβαχάκης αλλά και άλλους με καλή μπασκετική αξία σε τοπικό επίπεδο.
Η Αγιονικολιώτικη ομάδα οργανώνεται σταδιακά και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις μιας και οι περισσότεροι –με ελάχιστες εξαιρέσεις- στο συμβούλιο είναι άπειροι και δεν έχουν παραστάσεις. Έστω και έτσι όμως, «τρέχουν» τα διάφορα ζητήματα. Μάλιστα, χθες παρέλαβαν και τις νέες φανέλες και οι παίκτες φωτογραφήθηκαν με αυτές. Η επιλογή των στολών ήταν επιτυχημένη σύμφωνα με τη γνώμη των παικτών αλλά και των ανθρώπων της ομάδας, με δύο εμφανίσεις μια μαύρη και μια άσπρη.
Όσον αφορά το ρεπορτάζ για τον αγώνα του Σαββάτου, ο προπονητής Γιάννης Δεμέτζος είδε τις επιλογές του να αυξάνονται αυτή την εβδομάδα με επιστροφές παικτών. Κάποια παιδιά που δεν μπορούσαν να συμμετέχουν από την αρχή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ενσωματώνονται σταδιακά, βάζοντας έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο στον Αγιονικολιώτη προπονητή. Με εξαίρεση τον τραυματία Δημήτρη Μαντέλλο που λόγω προβλήματος στο γόνατο θα μείνει για κάποιο διάστημα εκτός γηπέδων, άλλη περίπτωση τραυματισμού δεν υπάρχει. Η εβδομάδα αυτή θα αναλωθεί σε τακτική και συστήματα που δουλεύει όλη την προετοιμασία ο κ. Δεμέτζος αλλά τώρα θα γίνει σε εντατικότερο βαθμό ώστε να προσαρμοστούν, όσο αυτό είναι δυνατό, στα πλάνα.