«Επίθεση στην καρδιά της εργασίας» αποτελούν τα νέα μέτρα που θα ληφθούν στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και είναι βέβαιο πως θα είναι δυσμενέστερα για τους εργαζόμενους», όπως επεσήμανε από την συμπρωτεύουσα το μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ Μανόλης Πεπόνης.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην οποία μετείχε, σημείωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως «οι φετινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ αποτελούν απάντηση του κόσμου της εργασίας στα νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την απεργία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, γι’ αυτό και είναι μαζική η παρουσία των εργαζομένων αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη.
«Βρισκόμαστε εδώ για την απάντηση των εργαζομένων και των ανέργων της χώρας απέναντι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ατομικών και συλλογικών και κυρίως για τα νέα μέτρα, στα οποία φαίνεται πως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι θα πάρει με το τρίτο μνημόνιο για τις ομαδικές απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την απεργία και το συνδικαλιστικό νόμο, χωρίς, όπως αναφέρεται στο μνημόνιο, επιστροφή σε προηγούμενες ρυθμίσεις. Αν γίνει αυτό, μόνο πιο ευέλικτα και δυσμενέστερα μέτρα θα ληφθούν, αλλά αυτό θα είναι επίθεση στην καρδιά των εργαζομένων γιατί στρέφονται κατά των θέσεων εργασίας».
Ο κ. Πεπόνης τόνισε πως κατά τη χθεσινή εκδήλωση «αναδείχθηκε η αλήθεια της καθημερινής δράσης των Εργατικών Κέντρων και των Σωματείων σε όλη την Ελλάδα μέσα στα χρόνια των μνημονίων, ενώ αποκαλύφθηκε πως τα μέτρα έχουν συγκεκριμένους στόχους, που είναι: Η αποδυνάμωση του θεσμικού ρόλου και της παρέμβασης των συνδικάτων, η εξουδετέρωση των εργαλείων συλλογικής δράσης υπέρ των εργαζομένων και η οικονομική και λειτουργική αποδυνάμωση των συνδικάτων με απώτερο στόχο την εξαφάνιση τους προκειμένου να μείνουν μόνοι οι εργαζόμενοι απέναντι στην κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
































































































