Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Ιεράπετρα τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.
Ανήμερα της εορτής στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλη, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά και λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου, στους κεντρικούς δρόμους τη πόλης, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, των Προσκόπων, μελών της Εθνοφυλακής Λασιθίου, καθώς και της σχολής χορού Ιωάννας Καμαρίτη.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει την πόλη μας, να χαρίζει υγεία και ευημερία σε όλους τους δημότες, αποτελώντας πάντοτε φάρο ελπίδας και ενότητας για την τοπική μας κοινωνία.
Παράλληλα, απηύθυνε θερμές ευχές για χρόνια πολλά σε όλους τους Ιεραπετρίτες και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.
Παρευρέθηκαν ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Πλακιωτάκης, η βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Σητείας Γεώργιος Ζερβάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας Νικόλαος Τζουμάκας, οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, Γεώργιος Χατζάκης, Γεώργιος Γιακουμάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης, Μιχαήλ Μπαχλιτζανάκης, Φωτεινή Περακάκη, Μαρίνα Αχλάτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιχαήλ Σπυριδάκης, Ιωάννης Γουλιδάκης επικεφαλής παράταξης, Νικόλαος Κλώνος, Νικόλαος Παπαδάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάσση και Μιχαήλ Κλώντζας, ο τέως Βουλευτής Ιωάννης Κουνενός, ο Διοικητής Ναύσταθμου Κρήτης Αθανάσιος Δούρος, ο Διοικητής της 11ης ΜΣΕΠ Ζήρου Μόσχος Παλιουργιώτης, ο Διοικητής Εθνοφυλακής Λασιθίου Βασίλειος Κώνστας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μιχαήλ Τσιριλάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας Παναγιώτης Αρχαύλης, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας Αλέξανδρος Ελιώτης, ο Διοικητής Τμήματος Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλήματος Ιεράπετρας Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Αθανάσιος Κατσαγκόλης κ.α.






































































































