Ένα σημαντικό έργο που αφορά στη μερική συλλογή και μεταφορά των αστικών λυμάτων κατά μήκος του τμήματος της παλαιάς Εθνικής Οδού, από το Βαθύ ως τον Αλμυρό, προωθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Είναι μια μελέτη η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ύστερα από πρόταση και διαρκή πίεση που ασκήθηκε από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αμμουδάρας. Το αίτημα αξιολογήθηκε θετικά από τη διεύθυνση και τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΑΝ και η μελέτη, παρά τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της δημοτικής επιχείρησης.
Η ΔΕΥΑΑΝ υπέβαλε τη μελέτη, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου, για ένταξη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ήδη βρίσκεται υπό αξιολόγηση.
Θεωρείται ένα κρίσιμο έργο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της οικιστικής ζώνης που εκτείνεται σε όλο αυτό το μήκος από τον Αλμυρό έως το Βαθύ, αλλά και για την ορθή λειτουργία πολλών τουριστικών – ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που υπάρχουν στην παραλιακή ζώνη.
Παράλληλα με τον αγωγό αποχέτευσης στην ίδια μελέτη προβλέπεται και η τοποθέτηση βασικού αγωγού ύδρευσης που θα μεταφέρει το νερό από τη δεξαμενή Κανακάρη ως τη δεξαμενή που σχεδιάζει να κατασκευάσει η ΔΕΥΑΑΝ σε ψηλό σημείο στα όρια του οικισμού Αμμουδάρας, για να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ομαλής υδροδότησης οικιών που βρίσκονται σε ψηλά σημεία του οικισμού κλπ.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ




































































































