Δέκα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης κάηκαν από την πυρκαϊά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην περιοχή «Βάλτος» της Κοινότητας Σκινιά στο Πάνω Μεραμπέλλο. Η φωτιά ξεκίνησε ενδιάμεσα στα πρανή των επαρχιακών οδών που οδηγούν, ο ένας προς Φινοκαλιά – Πατσόπουλο και ο άλλος προς Αρέτι – Καρύδι, είπε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Λασιθίου Μιχάλης Βασιλάκης.
Τα αίτια της πυρκαϊάς εξετάζει το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ.
Στην περιοχή έπνεαν κατά περιόδους άνεμοι έντασης 6 -7 Μποφόρ. Το μέτωπο της πυρκαϊάς περιζώθηκε από δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές και σβήστηκε πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 6 οχήματα της Π.Υ. Αγίου Νικολάου με 12 άνδρες, το Πεζοπόρο Τμήμα της Π.Υ., η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης και η υδροφόρα του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Ν.Τ.




































































































