«Τίποτα πλέον δεν είναι ικανό να σταματήσει ή και να καθυστερήσει την εξέλιξη του έργου της κατασκευής του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Νεάπολη, από την στιγμή που είναι ξεκάθαρη όσο ποτέ πριν η πολιτική θέληση της παρούσας ηγεσίας του Υπουργείου ώστε το έργο να προχωρήσει», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Νεάπολης κ. Νίκος Παντιέρας.
Η βεβαιότητα πηγάζει από την ενημέρωση, προερχόμενη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έγκρισης του προεδρικού διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πλέον ο Οργανισμός του Νοσοκομείου βρίσκεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφή και ακολουθεί η έκδοση του ΦΕΚ.
«Η εξέλιξη αυτή επί της ουσίας βάζει το έργο σε τροχιά υλοποίησης και μετά από μια μεγάλη περίοδο αναμονής φαίνεται η πολιτική αποφασιστικότητα το έργο να ξεκινήσει. Πλέον άναψε το “πράσινο φως” και ξεκινάμε μετά την προώθηση της προμελέτης, που αφορούσε τις επιπλέον 40 κλίνες, που υπήρχε στο Υπουργείο Υγείας και, για να προχωρήσει, έπρεπε να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ο οργανισμός λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης.
Επί της ουσίας είναι η προέκταση του Νοσοκομείου της Νεάπολης, καθώς το ίδιο το Νοσοκομείο θα συνεπικουρεί με τα υπόλοιπα τμήματα.
Το Κέντρο Αποκατάστασης θα κουμπώσει πάνω στην λειτουργία του Νοσοκομείου της Νεάπολης, από το οποίο φυσικά και θα γίνονται όλες οι ενέργειες, μιλάμε για ένα ενιαίο φορέα.
Πλέον, μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ο νέος οργανισμός, θα εγκριθεί και η προμελέτη από το Υπουργείο Υγείας και προκηρύσσεται η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής», εξήγησε ο κ. Παντιέρας.
Οι δωρεές και τα κληροδοτήματα
Το οικόπεδο προέρχεται από δωρεά των παλιών Νεαπολιτών και του Συλλόγου των Φίλων του Παιδιού Κρήτης και υπάρχουν τα χρήματα για να κατασκευαστεί από τα κληροδοτήματα.
Το έργο ξεπερνά τώρα και τις τελευταίες οδούς της γραφειοκρατίας και μπαίνει στην τελική ευθεία.
Ωστόσο ο κ. Παντιέρας δεν είναι σε θέση να μιλήσει για χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών.
Πάντως διευκρίνισε ότι η τελική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής θα εκπονηθούν από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, ενταγμένες στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ έχουν δεσμευτεί τα 350.000 στον προϋπολογισμό της, ώστε να ξεκινήσει η τελική μελέτη και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τα κληροδοτήματα του Νοσοκομείου.
«Αφού ξεπεράσαμε τον ύφαλο του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεχίζουμε με πολύ καλούς οιωνούς. Αισιοδοξώ ότι σύντομα η κοινωνία της Νεάπολης και του νομού θα δουν αποτελέσματα γι’ αυτό το έργο που θα σημάνει πολλά για τον τόπο.
Από την εποχή που το έργο κινούνταν πριν μήνες στα όρια της άρνησης ως προς την δημιουργία του από την πολιτεία, μπήκε σε οριστική τροχιά υλοποίησης και τίποτα δεν θα το εμποδίσει να ξεκινήσει.
Συλλογικά, μεθοδικά και με διαρκή παρακολούθηση όλων των εξελίξεων θα επιταχύνουμε το έργο.
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Συλλόγου των Φίλων του Παιδιού Κρήτης για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία μας, η οποία και είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κ. Παντιέρας.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ


































































































