Ό,τι και να πούμε πια για τη Βικτόρια Χίσλοπ είναι λίγο. Με τα καλά λόγια που λέγει κάθε μέρα για την Ελλάδα και το συνεχή αγώνα της για τον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα, έχει γίνει η καλύτερη πρέσβειρα της χώρας μας.
- Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει η πιο περιζήτητη Ελληνίδα! Συνεχείς οι προσκλήσεις που δέχεται για να μιλήσει και εντυπωσιάζει με την ευστροφία του πνεύματός της και τον εξαιρετικό πια χειρισμό της ελληνικής γλώσσας.
- Την ακούσαμε να μιλά στο δημοσιογράφο και πρώην πολιτικό Σταύρο Θεοδωράκη και να λέγει πως «η Σπιναλόγκα άλλαξε τη ζωή μου και με έκανε Ελληνίδα».
- Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Λονδίνο καλεσμένη της ελληνικής Πρεσβείας, όπου γιορτάστηκε η Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας. Ο Έλληνας Πρέσβης, κ. Γιάννης Τσαούσης μίλησε για τη διαχρονική αξία της ελληνικής γλώσσας και συνομίλησε με τη Βικτόρια, η οποία περιέγραψε τη δική της εμπειρία όσον αφορά την εκμάθηση των ελληνικών και τη συγγραφή βιβλίων με θέμα την Ελλάδα. Είπε μάλιστα με κάποιο χιούμορ ότι εύχεται κάποια στιγμή να «ονειρεύεται στα ελληνικά» και ο Έλληνας πρέσβης αφού την ευχαρίστησε για όλα όσα έχει κάνει για τη χώρα μας, της ευχήθηκε «όνειρα γλυκά και ελληνικά»!
ΛΕΩΝ. ΚΛ.




































































































