Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, διοργάνωσε ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» το Σάββατο 1η Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Τη δράση, που φιλοξενήθηκε στον χώρο του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Σητείας, επιμελήθηκε η κ. Ειρήνη Δερμιτζάκη, η οποία βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη γενέτειρά της. Συνδύασε μάλιστα την επίσκεψή της με την παρουσίαση του πρώτου της ατομικού συγγραφικού εγχειρήματος, που τιτλοφορείται «Αυτό που δεν γνωρίζω Ακόμα».
Η Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας κ. Άννα Μανουσάκη στάθηκε στη συνεργασία του Συλλόγου με την συγγραφέα κ. Δερμιτζάκη και στα αποτελέσματά της.
«Οργανώνουμε και υλοποιούμε ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής και έκφρασης για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαστήρι. Τα παιδιά με δημιουργικό τρόπο πλάθουν μία καινούρια ιστορία, δημιουργούν το δικό τους παραμύθι και στο τέλος θα το προβάλλουν ψηφιακά. Τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα με αυτή την δράση και την εφαρμογή και η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη».
Η κυρία Μανουσάκη πρόσθεσε ότι «ο Σύλλογός μας παραδοσιακά υλοποιεί δράσεις φιλαναγνωσίας, δράσεις πολιτιστικές που απευθύνονται και σε παιδιά. Έχουμε ένα τμήμα που είναι η Εφορία Βιβλιοθήκης και Λέσχης Ανάγνωσης, στην οποία συμμετέχουν οι μικροί μας φίλοι. Και η συγκεκριμένη ήταν μία δράση που οργανώθηκε με την γενναιόδωρη προσφορά της κ. Δερμιτζάκη για να δώσουμε ένα πρωτοποριακό εργαστήρι στα παιδιά της Σητείας».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ







































































































