Σε νεαρούς με «αναρχο-αυτονομιστικό» προφίλ επικεντρώνεται η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού των κάδων ανακύκλωσης, που συνεχίζονται τις τελευταίες μέρες, ξεκινώντας από την παραμονή των Χριστουγέννων και συνεχίστηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Το ζήτημα του εμπρησμού και της καταστροφής μπλε κάδων ανακυκλώσιμων απορριμμάτων απασχολεί σοβαρά το Δήμο Αγίου Νικολάου, που έχει ενεργοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την Καθαριότητα, Σπύρος Μασσάρος είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι η δημοτική αρχή καταδικάζει τις πράξεις αυτές και καταβάλλεται προσπάθεια, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, να εντοπιστούν οι αυτουργοί των εγκληματικών αυτών πράξεων και να υποστούν τις συνέπειες του Νόμου.

Ο κ. Μασσάρος σχολιάζοντας τις πρωτοφανείς  σε συχνότητα και έκταση, για τα μέρη μας, πράξεις, είπε ότι διερευνάται κατά πόσον οι εμπρησμοί έγιναν από άτομα σε κατάσταση μέθης που εκδήλωσαν την αντικοινωνική τους συμπεριφορά ή αν πρόκειται για εκδήλωση κάποιας μορφής… τρομοκρατίας!

«Να είναι σίγουροι όμως, ο κουτσός και η παρέα του, ότι η δουλειά που έχουν κάνει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής συνεργαζόμενο με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου είναι πάρα πολύ καλή και είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να εντοπιστούν για να συλληφθούν. Και να γνωρίζουν όσοι επιδίδονται σε τέτοιες πράξεις ότι θα δώσουν λόγο και ποινικά και αστικά», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μασσάρος, εξηγώντας ότι πέραν των άλλων συνεπειών, ο Δήμος θα απαιτήσει από τους δράστες οικονομική αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν προκαλέσει.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ