ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 2-5-2024
Στιγμές από το ΑΟΑΝ-ΑΕ Νεάπολης
Τους Έλληνες περιμένουν τα ξενοδοχεία για το Πάσχα
Θα εξετάσουν την τιμολογιακή πολιτική για όλες τις παρεχόμενες από τη ΔΑΕΑΝ υπηρεσίες
Η Κρητική Διατροφή στη Σχολή Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας
Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η συζήτηση για την παραχώρηση χώρων στα καταστήματα της λίμνης
Περιοριστικά μέτρα για την αρδευτική περίοδο του 2024 στον Δήμο Σητείας
Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας
Παρουσίαση βιβλίου «Και ο ένας θα πειράζει του άλλου» του Α. Σπάρταλη (βίντεο)
Στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ προκρίθηκε ο ΑΟΑΝ που ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕ Νεάπολης
Ευχέλαιο στο Νοσοκομείο Σητείας τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος
Συντήρηση της εξέδρας της Λίμνης

Μπάσκετ-Euroleague (13η αγωνιστική): Ήττα στις… λεπτομέρειες για τον Παναθηναϊκό – Έχασε στην παράταση από την Βαλένθια 94-91

Οι «πράσινοι» πλέον μετρούν έξι νίκες και εφτά ήττες.

Ένα χαμένο ριμπάουντ στα 46΄΄ για τη λήξη της παράτασης (84-84κ.α.) και δύο σερί άστοχα τρίποντα σχεδόν στην εκπνοή, έδωσαν τέλος στο σερί του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες «έπεσε» στη Βαλένθια. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 94-91 από τις «νυχτερίδες», για την 13η αγωνιστική της Euroleague, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 6-7. Στον αντίποδα, η Βαλένθια ανέβηκε στο 6-7.

Οι «πράσινοι» μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και με πρωταγωνιστή τον Καλαϊτζάκη στην αρχή, προηγήθηκαν γρήγορα με 8-13. Η Βαλένθια είχε σε πολύ καλή κατάσταση τον Ντούμπλιεβιτς, που αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου, όμως η είσοδος του Λι ανέβασε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό, και τον έφερε στο +10 (15-25). Τελικά, ένα αχρείαστο φάουλ του Γουόλτερς έδωσε 3 βολές στον Χάρπερ, που διαμόρφωσε το τελικό 20-26 της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε τους Ισπανούς πιο συγκεντρωμένους στο παιχνίδι τους. Η Βαλένθια γρήγορα έτρεξε ένα σερί 8-0 με πρωταγωνιστές τους Γουέμπ και Ριβέρο, περνώντας μπροστά στο σκορ (28-26). Οι «πράσινοι» με τον Πονίτκα απάντησαν και έκαναν το 28-30, όμως οι Γουίλιαμς και Μπέικον ήταν σε κακό «φεγγάρι» και η Βαλένθια βρέθηκε στο +4 (34-30). Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με ισχνό ισπανικό προβάδισμα (44-41).

Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν είχαν την ίδια συγκέντρωση στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και η Βαλένθια με τρίποντο «βομβαρδισμό» από τους Τζόουνς, Γουέμπ και Ντούμπλιεβιτς, έφτασε μέχρι το +14 (59-45). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με τους Γουίλιαμς και Πονίτκα να μειώσει (59-51), όμως ο Γουέμπ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και απαντούσε συνεχώς, σημειώνοντας το 65-52. Κάπου εκεί, σημειώθηκε η «αφύπνιση» του Μπέικον, που με συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 70-63.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το καλό του διάστημα και στην τέταρτη περίοδο, τρέχοντας ένα γρήγορο 7-0 για να ισοφαρίσει σε 70-70. Ο Τζόουνς ανέλαβε δράση για τη Βαλένθια, που πήγε ξανά στο +6 (76-70). Εκεί ανέλαβε και πάλι ο Ντουέιν Μπέικον, που με δικούς του πόντους μείωσε, με τον Γουίλιαμς με δύο βολές να ισοφαρίζει (82-82). Τελικά, με καλάθι του Μπέικον, το ματς πήγε στην παράταση (84-84).

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με τον Μπέικον να βάζει τον Παναθηναϊκό μπροστά μετά από ώρα με 90-91. Η Βαλένθια απάντησε με σερί 4-0 του Ριβέρο που πήρε κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και πέτυχε το 94-91. Οι Γουόλτερς και Γουίλιαμς αστόχησαν και τελικά ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 44-41, 70-63, 84-84, 94-91 (παράταση)

ΠΗΓΗ: filathlos.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist