Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κινητοποιήσεις για την υγεία στο Ηράκλειο – Στάση εργασίας προκήρυξε το ΕΚΗ
“Κόντραρε” για τα καλά ο Άγιος Νικόλαος Europlan τον Εργοτέλη
Με βαρέως τύπου μηχάνημα εκσκαφής προχωράει η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στον κόλπο της Σητείας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σητεία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα SUP
Ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κριτσάς
Νέα «καραβιά» μεταναστών στην Κρήτη
Η Ελούντα Α.Ε. επιθυμεί να προσλάβει για τη σαιζόν 2024 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λασιθίου
Η ΕΛΣΤΑΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξή τους στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών
Η Τζίνα Μαμιδάκη στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στις επιχειρήσεις για το 2024

«Μαύρη» Πέμπτη με τριπλό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων – Κικίλιας: Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να επιπεδωθεί η καμπύλη

Τρία αρνητικά ρεκόρ σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης. Τόσο τα ημερήσια κρούσματα, όσο και ο αριθμός των νεκρών σε ένα 24ωρο και των διασωληνωμένων ασθενών, αποτελούν θλιβερά ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως σε μία ημέρα καταγράφηκαν 3.316 νέα κρούσματα κορωνοϊού και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 66.637. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 828 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο, ενώ στην Αττική 756. Η διασπορά του ιού είναι μεγάλη σε όλη τη χώρα, καθώς χαρακτηριστικό είναι ότι τέσσερις ακόμη περιοχές καταγράφουν τριψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων (Λάρισα, Ημαθία, Πέλλα και Πιερία).

Επίσης, 50 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 959. Την ίδια στιγμή, αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, που πλέον έχουν φτάσει τους 310, ενώ την Τετάρτη ήταν 297, ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κικίλιας: Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να επιπεδωθεί η καμπύλη

Στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καλώντας ταυτόχρονα όλους να εφαρμόσουν τα μέτρα για να επιπεδωθεί η καμπύλη.

“Οι ειδικοί μάς λένε ότι εφόσον εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, τότε κάποια στιγμή στις επόμενες ημέρες, υπάρχουν και συγκεκριμένες επιδημιολογικές μελέτες και διαγράμματα, θα έρθει μία επιπέδωση αυτής της καμπύλης. Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Για αυτό και ζητάω σε όλους να προσέχουν και όλους να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά και ακατάπαυστα πρωί, μεσημέρι, βράδυ στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα και σε όλη τη χώρα, οι υγειονομικοί μας, επιτελούν έναν άθλο και πρέπει να τους στηρίξουμε να αντέξουν”.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist