Στις 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του κομποστοποιητή που έχει κατασκευαστεί στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου… του πρώτου κομποστοποιητή σε σχολείο πανευρωπαϊκά!
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου Μαρία Σαρειδάκη μας ενημέρωσε ότι «ο κομποστοποιητής μας είναι κτισμένος, δηλαδή πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση. Η λειτουργία του ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια, η δοκιμαστική περίοδος έχει ολοκληρωθεί και τώρα είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα εγκαίνιά του. Ήδη έχουν δημιουργηθεί παρτέρια, στην πίσω αυλή του σχολείου μας, όπου καλλιεργούνται διάφορα φυτά και λαχανικά και για την σωστή ανάπτυξή τους χρησιμοποιούμε το λίπασμα κομπόστ από τον κομποστοποιητή, είτε σε υγρή μορφή με αυτόματο σύστημα, είτε σε μορφή κοπριάς. Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά του Σχολείου γιατί μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τα οργανικά απόβλητα μετατρέποντάς τα σε φυσικό οικολογικό λίπασμα.
Για τα εγκαίνιά μας έχουμε μεγάλους χορηγούς, όπως είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ θα βραβεύσουμε και ανθρώπους που μας βοήθησαν στην όλη προσπάθειά μας. Προ ημερών, με την καθοδήγηση του καθηγητή Μανώλη Σισαμάκη καθαρίσαμε, κλαδέψαμε, φυτέψαμε και κάναμε τις απαραίτητες εργασίες στο χώρο του κομποστοποιητή για να είναι όλα έτοιμα για τα εγκαίνια.»
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

































































































