Η επέκταση του δικτύου ύδρευσης αποχέτευσης, τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που συνήθως πλήττονται, στα Λειβάδια, την Κάτω Σούδα και την περιοχή του Μορώνη, αποτελούν το αντικείμενο ώριμων μελετών και είναι μέσα στις προτάσεις του δήμου Χανίων για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε σήμερα ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων.
«Ελπίζουμε να επιτύχουμε να αντλήσουμε αυτά τα κονδύλια, ώστε να επιλύσουμε και τα τελευταία σημαντικά προβλήματα που έχουμε στα Χανιά και αφορούν τη διαχείριση των υδάτων, αλλά και περιβαλλοντικά προβλήματα», τόνισε ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό της επιχείρησης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα της παροχής υπηρεσιών της επιχείρησης προς τους πολίτες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΔΕΥΑΧ θα πρέπει να εξακολουθήσει να προσφέρει όλο και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες μας, ενώ επιδίωξη μας ως δημοτική αρχή είναι αυτές οι υπηρεσίες να γίνονται όλο και πιο φθηνές».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι άνοιξε ο δρόμος για να υπάρξουν νέες προσλήψεις στη ΔΕΥΑΧ, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα και την ανταπόκριση των συνεργείων της Επιχείρησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ, Αντώνη Σχετάκη, και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης, Γιώργου Πιτσουλάκη, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της προσφυγής των εργαζομένων στον Άρειο Πάγο, για μισθολογικές απαιτήσεις από το παρελθόν.

































































































