Η φετινή χρονιά δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν για τις επιχειρήσεις της πόλης. Οι τζίροι είναι σημαντικά μειωμένοι και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πτώση αγγίζει το 25% – 30% σε σύγκριση με προηγούμενα καλοκαίρια.
Την ίδια στιγμή, το κράτος δεν στέκεται αρωγός στην επιχειρηματικότητα, ούτε προσφέρει ουσιαστική στήριξη που θα μας επέτρεπε να πάρουμε την απαραίτητη οικονομική ανάσα.
Αν και κατά την περσινή εφαρμογή του μέτρου του δακτυλίου/πεζοδρόμησης υπήρξαν αρχικά θετικές προσδοκίες, η πλειονότητα των επιχειρηματιών – μετά την ολοκλήρωσή του στις 15 Σεπτεμβρίου – διαπίστωσε ότι το μέτρο δεν ωφέλησε ούτε τον εμπορικό κλάδο ούτε τον κλάδο της εστίασης.
Φέτος, τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος όσο και ο Σύλλογος Εστίασης ζητούν ξεκάθαρα την πλήρη κατάργηση του μέτρου πεζοδρόμησης/δακτυλίου για τη φετινή σεζόν. Δεν ζητούμε επανεξέταση, αλλά οριστική ακύρωση του μέτρου.
Κατά τη χθεσινή μας συνάντηση με τον Δήμαρχο, υπήρξε δέσμευση ότι τις προσεχείς ημέρες θα συνομιλήσει με τους επιχειρηματίες της πόλης, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις και τις ανησυχίες τους. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας να είναι η κατάργηση του δακτυλίου, και όχι απλώς μια διαδικαστική μετάθεση της ημερομηνίας έναρξής του από τις 8 Αυγούστου στις 11 Αυγούστου, λόγω έλλειψης διαθέσιμου προσωπικού, καθώς ο Δήμος είχε ανακοινώσει την έναρξη στις 8 Αυγούστου, αλλά μέχρι τις 11 δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει το μέτρο.
Ο Σύλλογος Εστίασης ήταν σαφής:
αν το μέτρο δεν καταργηθεί για φέτος, θα προχωρήσουμε στις εξής ενέργειες:
Ήμασταν και παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας:
Κατάργηση του δακτυλίου για φέτος.
Με εκτίμηση,
Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Εστίασης Αγίου Νικολάου




































































































