Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση των γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης Σητείας. Η ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια ξεκίνησε ως ένας μεγαλεπήβολος στόχος το 2012, από το τότε νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου υπό την -μέχρι και σήμερα- προεδρία του κ. Αργύρη Σφενδουράκη. Αισίως καρποφόρησε στην διάρκεια του τρέχοντος έτους μετά από την πολλή δουλειά και την επιμονή του Ομίλου. Το αποτέλεσμα του εγχειρήματος είναι η νυν και άκρως εντυπωσιακή εικόνα των γηπέδων. Πρόκειται για την καλύτερη στην περιοχή της Σητείας αθλητική υποδομή, που πλέον μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, σαφώς καλύτερα προς όφελος όλων των χρηστών της.
«Με την ανάληψη το 2012 του τότε Διοικητικού Συμβουλίου», ανέφερε ο κ. Σφενδουράκης, «ξεκίνησε μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία για τον Όμιλο λόγω διαφόρων προβλημάτων που τότε υπήρχαν μία συστηματική προσπάθεια επανεκκίνησής του. Αυτό προϋπόθετε διευθέτηση πολλών προβλημάτων, λειτουργικών, κτιριακών κλπ. Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν κτιριακές παρεμβάσεις με την βοήθεια του Δήμου, μεταξύ των οποίων κατασκευή τοιχίου, ανακατασκευή περίφραξης κι άλλες.
Επίσης έγινε ένα “άνοιγμα” προς τον κόσμο, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των χρηστών των γηπέδων καθώς και τη δημιουργία ομάδας βετεράνων που συμμετέχουν με επιτυχία σε διάφορα τουρνουά.
Επίσης διοργανώθηκαν αρκετά τουρνουά. Παράλληλα υπήρξε προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων του Ομίλου δεδομένου ότι το ενδιαφέρον του κόσμου μικρών και μεγάλων, που επιθυμούσε να ασχοληθεί με το τένις, ήταν μεγάλο.
Στην διάρκεια της διετίας 2012- 2014 εργαστήκαμε πολύ όλο το Δ.Σ. και αποδείξαμε ότι ο Όμιλος άξιζε κάτι παραπάνω».
Τα γήπεδα
«Επιλύσαμε», συνέχισε, «αρκετά θέματα και προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις αναγκαίες για την καλύτερη λειτουργία των γηπέδων. Ακολούθως το Δ.Σ. που ανέλαβε το 2014 ξεκίνησε μία προσπάθεια για να γίνει ανακαίνιση των γηπέδων, κάτι που φάνταζε τότε πολύ δύσκολο και μακρινό δεδομένης και της οικονομικής κρίσης που υπήρχε. Έχοντας βέβαια την καλή μαρτυρία -σε επίπεδο Δήμου, Αντιπεριφέρειας και Περιφέρειας- λόγω της δουλειάς που είχε γίνει την προηγούμενη διετία, προσεγγίσαμε κάποιους αρμοδίους και αποδείξαμε την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου αυτού. Έτσι εστιάσαμε το 2014 σε αυτή την προσπάθεια και στις αρχές του 2016 δημοπρατήθηκε το έργο, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ξεκίνησαν με μία καθυστέρηση οι εργασίες, αντί τον Ιούνιο, τον Αύγουστο.
Τα φώτα
Το έργο περιελάμβανε την αντικατάσταση των πινάκων ηλεκτροφωτισμού, κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν σε κακή κατάσταση, μετά από περίπου 20 χρόνια που είχαν τοποθετηθεί. Εκτός από το ότι υπήρχαν προβλήματα στα φώτα υπήρχε και σχετικός κίνδυνος για την ασφάλεια των χρηστών του χώρου. Το θέμα λοιπόν αντιμετωπίστηκε σωστά και πλέον τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.
Επίσης στο πλαίσιο του έργου αντικαταστάθηκαν τα φώτα. Δυστυχώς τα φώτα που υπήρχαν ήταν πολύ ενεργοβόρα. Ο προβολέας ήταν 1000 Vat και αντικαταστάθηκε με 200, δηλ. θα έχουμε το 1/3 της ισχύος του ρεύματος που χρειαζόμαστε για τον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων. Είναι σημαντικό διότι εκτιμώ ότι σε περίπου δύο χρόνια θα έχει βγει το κόστος αντικατάστασης των προβολέων και βέβαια πλέον ο αθλητικός χώρος είναι πολύ πιο οικολογικός.
Τάπητας και καθίσματα
Μία άλλη δράση αφορούσε την επανεπίστρωση των γηπέδων με καινούριο υλικό, την αντικατάσταση του τάπητα. Μάλιστα ενώ προβλεπόταν εργασίες στα τρία γήπεδα τελικά θα εκτελεστούν και στα τέσσερα.
Επίσης το έργο συμπεριέλαβε μεταλλική κερκίδα με πλαστικά καθίσματα, που ήδη έχει τοποθετηθεί. Τα 46 καθίσματα που πλέον διαθέτει το γήπεδο προφανώς θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών και των θεατών. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση ακόμα οκτώ προβολέων μέχρι τέλος του έτους.
«Παραδίδεται λοιπόν στην πόλη ένα αθλητικό έργο και μία υποδομή εξαιρετική που δεν υπάρχει σε άλλες μεγάλες πόλεις. Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος αθλητικός χώρος στην πόλη όσον αφορά τις προδιαγραφές που έχει, την ποιότητα των γηπέδων, την ασφάλειά του κλπ. Καλύπτονται οι ανάγκες του Ομίλου για τα επόμενα δέκα χρόνια. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αγώνες, να εξυπηρετήσουμε πολύ περισσότερο κόσμο που επιθυμεί να αθληθεί, εκτός από τα μαθήματα που διεξάγονται στα γήπεδα του Ομίλου», πρόσθεσε ο κ. Σφενδουράκης.
Άλλες δράσεις
«Πλέον ξεκίνησε και η λειτουργία του site του Ομίλου δίνοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευκαιρία άμεσης ενημέρωσης ενώ πρόσφατα εγκρίθηκε και ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ομίλου με σκοπό την σωστότερη λειτουργία του. Από τις αρχές δε του επόμενου έτους θα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του κόσμου του ηλεκτρονικού συστήματος κρατήσεων των γηπέδων με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα γήπεδα του Ομίλου».
Η θητεία του νυν Δ.Σ. σύντομα ολοκληρώνεται και εντός Ιανουαρίου προβλέπονται εκλογές για την ανάδειξη νέου. Και αυτή η θητεία. όπως και η προηγούμενη κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς έχει πραγματοποιηθεί σειρά σημαντικών δράσεων, παρεμβάσεων που δημιουργούν ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα. Άλλωστε ο Όμιλος βρίσκεται ίσως στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.
Ευχαριστίες
Ο κ. Σφενδουράκης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους χρήστες των γηπέδων, στα παιδιά και στους γονείς για την μεγάλη τους ανταπόκριση και την ανάδειξη του συγκεκριμένου αθλήματος. Επίσης σε όλα τα μέλη του Ομίλου για την στήριξή τους. Στους προπονητές και στους χορηγούς του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέλη τόσο του νυν, όσο και του προηγούμενου Δ.Σ. για την συλλογική προσπάθεια, την εργατικότητα και την πολύτιμη συμβολή τους στην επίτευξη του έργου που έχει επιτελεστεί αυτά τα χρόνια.
Παράλληλα ευχαρίστησε για την, όποτε χρειαστεί, στήριξη του Δήμου Σητείας, την Περιφέρεια, την Αντιπεριφέρεια, τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελαγία Πετράκη και τους μηχανικούς για την καθοριστική συμβολή στην υλοποίηση ανακαίνισης των γηπέδων του Ομίλου, «ενός έργου πολύ σημαντικού», όπως τόνισε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

































































































