Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για την επανέναρξη του πολέμου, «ακόμη και αν αυτό σημαίνει έναν πόλεμο Αποκάλυψης», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Τεχεράνη παραμένει ανοιχτή στη διπλωματική οδό.
«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για την επανέναρξη του πολέμου και παραμένουμε σταθεροί απέναντι σε οποιαδήποτε νέα επίθεση, ακόμη και αν αυτό οδηγήσει σε έναν πόλεμο Αποκάλυψης», δήλωσε ο Αραγτσί σε συνέντευξή του στο NBC, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη «είναι έτοιμη για διπλωματία» και πως η επιλογή βρίσκεται πλέον στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Οι δηλώσεις του Αραγτσί έρχονται μετά την απόρριψη από τον Τραμπ του Ιρανικού σχεδίου για τον τερματισμό του πολέμου και την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ.
Η Τεχεράνη είχε προτείνει να ανοίξει εκ νέου η στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδός μέσα σε επτά ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών, θα χαλαρώσουν τις κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου και θα τηρηθεί κατάπαυση του πυρός.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αποδεκτή, ενώ οι δύο πλευρές συνεχίζουν να ανταλλάσσουν μηνύματα για το ενδεχόμενο μιας διπλωματικής διευθέτησης.
www.real.gr






































































































