Η ιστοσελίδα TravelPulse (αμερικάνικη ειδησεογραφική πλατφόρμα που εξειδικεύεται στον τομέα του τουρισμού) αναφέρεται σε 5 προορισμούς που ξεχωρίζουν για φθινοπωρινές διακοπές. Ανάμεσα σε αυτούς και η Κρήτη. Οι άλλες τέσσερις είναι: Ubud, Ινδονησία, «η ζούγκλα της πνευματικότητας» – Rishikesh, Ινδία, «στην πηγή της γιόγκα» – Tulum, Μεξικό, «από την πολυτέλεια στην απλότητα» και Guanacaste, Κόστα Ρίκα, «η φύση ως θεραπεία».
Για την Κρήτη αυτή η διεθνής αναγνώριση αποτελεί μια ευκαιρία να εδραιώσει τον εαυτό της ως έναν φθινοπωρινό προορισμό, που ξεπερνά τα στενά όρια του καλοκαιρινού τουρισμού. Μεταφράζω:
«Η προσέγγιση της Κρήτης στην ευεξία είναι απλή και όμορφη: φαγητό, κίνηση, κοινότητα και φύση. Η κρητική διατροφή είναι πλούσια σε ελαιόλαδο, φρέσκα βότανα, άγρια χόρτα και ψάρια που αλιεύονται τοπικά…όλα όσα χρειάζεστε για να αποτοξινωθείτε. Πολλά ακριβά προγράμματα ευεξίας προσπαθούν να αναπαράγουν τον φυσικό τρόπο ζωής στην Κρήτη. Το φθινόπωρο, το νησί αποκαλύπτει μια διαφορετική ταυτότητα: πιο ήσυχη, πιο αυθεντική. Οι παραλίες αδειάζουν από την πολυκοσμία του καλοκαιριού, οι ελαιώνες ετοιμάζονται για συγκομιδή, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πεζοπορίες».
»Παράλληλα, τα τοπικά κέντρα ευεξίας (wellness retreats) προσφέρουν γιόγκα με θέα τη θάλασσα, θεραπείες σπα και διατροφή βασισμένη στη μεσογειακή κουζίνα. Σημαντικό είναι και το στοιχείο της προσιτής πολυτέλειας: η ευεξία στην Κρήτη δεν απαιτεί υπέρογκα ποσά, καθώς η φύση και η φιλοξενία των ανθρώπων αποτελούν από μόνες τους το βασικό δώρο. Η διαμονή σε παραδοσιακά χωριά εδώ σημαίνει ότι τα γεύματά σας είναι τοπικές συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Ο ρυθμός της ζωής στην Κρήτη είναι επίσης μέρος της εμπειρίας ευεξίας», αναφέρει το Travel Pulse.
ΛΕΩΝ.Κ.




































































































