Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς για το πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας και απευθύνει οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.
Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση:
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, θα ξεκινήσει ο1ος δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στις παρακάτω περιοχές και στις αντίστοιχα αναγραφόμενες ημερομηνίες :
Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί :
• Να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις που αναρτούν οι εργολάβοι σε κάθε χωριό, για το επί μέρους πρόγραμμα ψεκασμών.
• Εάν έχουν περιφραγμένα ελαιοκτήματα να φροντίσουν για το άνοιγμά τους, αλλά και για την απομάκρυνση κάθε εμπόδιου, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στα συνεργεία.
• Να απομακρύνουν ζώα και μελισσοκυψέλες, που τυχόν υπάρχουν ανάμεσα στα ελαιόδενδρα.
• Οι βιοκαλλιεργητές να σημάνουν εμφανώς τα ελαιοκτήματα τους, ώστε να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
• Να επισκέπτονται συχνά και να παρακολουθούν τα δένδρα τους, ώστε αν και όταν προκύψει ανάγκη να προχωρήσουν συμπληρωματικές δράσεις προστασίας του ελαιοκάρπου τους.
• Να μην τα ποτίζουν υπερβολικά, γιατί ο δάκος προτιμά αυτόν τον ελαιόκαρπο.
• Να μην πιέζουν τους ψεκαστές να τους ψεκάζουν όλα τα δένδρα, γιατί ο ψεκασμός είναι δολωματικός και κατά κανόνα ψεκάζεται ένα στα δύο ελαιόδενδρα.




































































































