Τον Απρίλιο ο διαγωνισμός για τις προθήκες του Μουσείου Αγίου Νικολάου

Μέσα στον Απρίλιο, κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια των σύγχρονων προθηκών στις οποίες θα γίνει επανέκθεση του θησαυρού του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου είναι σε συνεργασία με την «Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πολιτισμός» και τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης για την προετοιμασία του διαγωνισμού και μέσα στον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμος, δήλωσε η κ. Σοφιανού. Απαιτείται η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού γιατί ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σε 1.229.000 ευρώ! Με την παραλαβή των νέων προθηκών θα ξεκινήσει η υλοποίηση της μουσειογραφικής μελέτης του Μουσείου. Θα απαιτηθεί ένα ικανό χρονικό διάστημα.

Ήδη η Εφορεία έχει προσλάβει συγκεκριμένο προσωπικό που ασχολείται με τον διαγωνισμό αλλά και συντηρητές που πυρετωδώς ασχολούνται με τη συντήρηση ευρημάτων τα οποία θα εμπλουτίσουν τη νέα αρχαιολογική συλλογή που θα εκτεθεί. Σίγουρα, όπως είπε η κ. Σοφιανού, πριν ξεκινήσει η τοποθέτηση των αρχαίων στις αίθουσες του Μουσείου, θα προσληφθεί επιπρόσθετο προσωπικό για να συνδράμει στο έργο αυτό.  

Για άλλη μια φορά απέφυγε να προβεί σε εκτίμηση του χρόνου επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου, γιατί, όπως εξήγησε, είναι άγνωστος ο ακριβής χρόνος που θα διαρκέσει ο διαγωνισμός, αν θα κατατεθούν ενστάσεις από συμμετέχοντες σ’ αυτόν κλπ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ