30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την αποφράδα ημέρα της 8ης Ιουνίου του 1989, όταν οι αστυνομικοί Νικόλαος Κοκολάκης και Σαράντος Σακκάς έπεσαν νεκροί από τα πυρά κρατουμένων κατά την απόδραση τους από το Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, τίμησε για ακόμη μια χρονιά τη μνήμη των δύο αστυνομικών που έδωσαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι τα αγαθά και την προστασία της κοινωνίας και των πολιτών, διοργανώνοντας τελετή μνήμης στον εξωτερικό χώρο των Φυλακών Νεάπολης.

Παρουσία των συγγενών και των οικογενειών των θυμάτων, εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και εργαζομένων των Φυλακών και εκπροσώπων της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Π.Χ. Τίτος Ταμπακάκης, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των δύο πεσόντων αστυνομικών και ομιλίες απότισης φόρου τιμής.

Ξεχωριστή η στιγμή που συγγενείς των δύο αστυνομικών παρέλαβαν από τον εκπρόσωπο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και εκ μέρους της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα ένα μεταλλικό εθνόσημο της πατρίδας μας, ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στη μνήμη τους.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας

Ν.Σ.