Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος20χρονη δεν βρίσκει κλίνη σε ΜΕΘ Κορονοϊού στην Κρήτη

20χρονη δεν βρίσκει κλίνη σε ΜΕΘ Κορονοϊού στην Κρήτη

Από

Ημερομηνία

Σε συναγερμό βρίσκεται το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από τις 11 το πρωί της Κυριακής για 20χρονη κοπέλα που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Τόσο η κοπέλα όσο και η μητέρα της βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό. Επειδή ήταν ανεμβολίαστες, η νεαρή κοπέλα εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση και αξιολογείται διαρκώς η κατάστασή της και το ενδεχόμενο διασωλήνωσης από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. 

«Σύμφωνα με όσα μας λένε οι γιατροί υπάρχει μικρή βελτίωση αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα αποφευχθεί η διασωλήνωση. Είναι οριακό», επισημαίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μανόλης Ανδρεαδάκης. Όπως ο ίδιος εξηγεί δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ Κορονοϊού σε ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο, Ρέθυμνο και Χανιά για να διακομισθεί η κοπέλα. Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν λειτουργεί η ΜΕΘ Κορονοϊού, αφού είχε καταργηθεί λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων. Το τελευταίο διάστημα όμως, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και αναμενόμενης προσθήκης αναισθησιολόγου, έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει ξανά, μετά την Τρίτη. 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κατάσος, εξηγεί πως υπάρχει «ανοικτή σύσκεψη για αξιολόγηση της κατάστασης τόσο σε ιατρικό όσο και σε Διοικητικό επίπεδο για το το θα γίνει». 

Πάντως, ο Διοικητής ξεκαθαρίζει πως θα ακολουθήσει τις οδηγίες των υπεύθυνων γιατρών και ακόμα και χωρίς τη λειτουργία ΜΕΘ covid -19 “αν απαιτηθεί, η κοπέλα θα διασωληνωθεί”. 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα