Πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων είχαμε χθες, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και στις οποίες οι έμποροι έχουν επενδύσει πολλές ελπίδες και προσδοκίες, για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, που κατά ομολογία των ιδίων, κύλησε υποτονικά τον τελευταίο μήνα του 2016 και μουδιασμένα καθ’ όλη την εορταστική περίοδο. Αυτό οι έμποροι το αποδίδουν στο γεγονός ότι ο καταναλωτής ξόδεψε όλο σχεδόν το διαθέσιμο εισόδημα του μήνα στο να καλύψει τις πολλές οικονομικές, φορολογικές και άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις που συσσωρεύονται με το κλείσιμο του χρόνου και ελάχιστα ή καθόλου δεν περίσσεψαν χρήματα για να κάνει ψώνια, εκτός από τα απολύτως αναγκαία για τις Εορτές. Άλλος ένας παράγοντας που επηρέασε αρνητικά την εμπορική κίνηση την περίοδο των Εορτών οι έμποροι θεωρούν ότι ήταν και η κακοκαιρία και το κρύο, που απέτρεψε ή ανέστειλε τη διάθεση για βόλτες και ψώνια.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Οδυσσέας Παπαδάκης είπε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι ήδη τα καταστήματα της πόλης ετοιμάζονται πυρετωδώς για την περίοδο των εκπτώσεων και από την πρώτη κιόλας μέρα, δεν ήταν λίγα εκείνα που πρόλαβαν, έχοντας κάνει τη σχετική προεργασία το Σαββατοκύριακο, να αναρτήσουν στις βιτρίνες τους πινακίδες, προαναγγέλλοντας μεγάλες εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% και φτάνουν έως και 50%, σε ορισμένες περιπτώσεις και 70%!
Τα καταστήματα ξεκινούν γενναίες, πραγματικές εκπτώσεις γιατί επιδιώκουν να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους ώστε να μην τους μείνει στοκ.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ