Στο θέμα της διαχείρισης του θέματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μασσάρος. Είπε ότι «η πόλη του Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με άλλες πόλεις του νομού αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο θέμα της διαχείρισης του θέματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με τη συνεργασία της Αστυνομίας».
Σε ό,τι αφορά στον αμφιλεγόμενο χώρο όπου μέχρι σήμερα συνεχίζουν να κρατούνται σκυλιά, ο κ. Μασσάρος είπε ότι εκεί έχουν μείνει μόνο επτά σκυλιά. Όλα τα άλλα, εκτός από έξι που έπασχαν από λεϊσμανίαση και τους εφαρμόστηκε ευθανασία, έχουν υιοθετηθεί. Δυστυχώς, στα έξι άρρωστα σκυλιά έγινε ευθανασία επειδή δεν βρέθηκαν ανάδοχες οικογένειες ή κάποιοι να τα φιλοξενήσουν αναλαμβάνοντας την ευθύνη που έχει η φροντίδα για την θεραπεία τους.
Τόσο ο κ. Μασσάρος όσο και η επικεφαλής της επιτροπής για τα αδέσποτα Αντιδήμαρχος κα Δέσπω Καρνιαδάκη τόνισαν ότι πολύ σύντομα ο χώρος όπου κρατούνται μέχρι σήμερα ορισμένα ακόμη σκυλιά, πλησίον του ΧΥΤΑ, θα κλείσει και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου δεν έχει καμία σχέση με τη δημιουργία και τη διαχείριση του χώρου αυτού.
«Με εισήγηση της κτηνιάτρου προς την επιτροπή του Δήμου που διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων ζώων, τα ζώα αυτά θανατώθηκαν. Σαν πόλη και σαν Δήμος, ως προς το ζήτημα των υπαρχόντων αδέσποτων ζώων συντροφιάς είμαστε τυχεροί γιατί δεν έχομε πολλά. Όταν δεχόμαστε μια καταγγελία, εκδηλώνεται άμεσα παρέμβαση και του Δήμου και της επιτροπής διαχείρισης. Το ζώο περισυλλέγεται, στειρώνεται, “τσιπάρεται” και ελευθερώνεται πίσω, στο περιβάλλον όπου συνελήφθη, όπως ορίζει ο ισχύων νόμος. Παράλληλα φωτογραφίζεται και αναρτάται η φωτογραφία του στο Διαδίκτυο, μήπως και βρεθεί κάποιος πολίτης που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον να το πάρει σπίτι του, δηλώνοντας υπεύθυνα ότι θα το φιλοξενήσει. Στοιχεία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου ή και από την κτηνίατρο Καλλιόπη Παντούλη με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος», είπε η κ. Καρνιαδάκη.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

































































































