Tην μελέτη του «Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων στο Δήμο Αγίου Νικολάου» (δηλαδή Αγίου Νικολάου και Νεαπόλεως, που διαθέτουν σχέδιο πόλεως) ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του δημάρχου Αντ. Ζερβού.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμος είχε αναθέσει τη συγκεκριμένη μελέτη σε εξωτερικό συνεργάτη αντί των 34.720 ευρώ και παραδόθηκαν μια γεωχωρική βάση δεδομένων με βάση την οποία θα γίνεται ο σχεδιασμός της πολιτικής χρήσης και αξιοποίησης των καταγεγραμμένων χώρων (απαλλοτριώσεις, αναπλάσεις, κατασκευές κλπ.).
Την πρόταση για την εκπόνηση της μελέτης ο Δήμος την είχε υποβάλει στο «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. στο Δήμο Αγίου Νικολάου» και χρηματοδοτήθηκε γι’ αυτό από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2021» του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
– Εγκρίθηκε επίσης το Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας. Μαζί με το Σχέδιο Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων, αποτελούν προαπαιτούμενα που ενισχύουν τη δυνατότητα του Δήμου Αγίου Νικολάου να υποβάλει προτάσεις και να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις για υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων στον αστικό του χώρο.
Οι Πράσινες Γωνιές Ανακύκλωσης
Επίσης στη συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γνωμοδότησε θετικά για τη χωροθέτηση του δικτύου «Πράσινων Γωνιών Ανακύκλωσης» στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Το δίκτυο αυτό συμπεριλαμβάνει πέντε «Πράσινες Γωνιές Ανακύκλωσης» στην Κοινότητα Αγίου Νικολάου, δύο εναλλακτικών θέσεων στην Κοινότητα Νεαπόλεως από τις οποίες θα επιλεγεί η μία και μία στην Κοινότητα Βραχασίου.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται η εγκατάσταση σε κάθε μια από τις εγκεκριμένες θέσεις, ενός οικίσκου (πολύκεντρου ανακύκλωσης).
Ο σχεδιασμός αυτός θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου Αγίου Νικολάου και Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ





































































































