Την καλή αγωνιστική του κατάσταση επιβεβαίωσε σε μια ακόμη σημαντική διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού ο Γιώργος Κωστάκης, ο οποίος παρέμεινε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στο το 1ο meeting Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη το οποίο έγινε με επιτυχία στο Δημοτικό Στάδιο Αγ. Ιωάννη Ρέντη “Μελίνα Μερκούρη”. Ο αγώνας περιλάμβανε κούρσες 60 μ., ύψος και μήκος και συγκέντρωσε αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών.
Ο πρωταθλητής από τη Φουρνή σημείωσε μια ακόμη πρωτιά με καλύτερο άλμα στο μήκος στα 6.70μ. στην έκτη και τελευταία προσπάθεια του, προσθέτοντας ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη φετινή του συγκομιδή.
Μάλιστα, με την συγκεκριμένη επίδοση ανέβηκε ακόμη ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Κωστάκης έχει σημειώσει το όριο (6.10μ.) της IPC για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ινδία στο Νεο Δελχι τέλη Σεπτεμβρίου, όμως τα έξοδα της αποστολής έχουν ερωτηματικό τη συμμετοχή του.
Η διοργάνωση ήταν ενταγμένη στο καλεντάρι της WA – κατηγορία F – και τη διοργάνωσε ο ΑΟ Ερμής και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη.
Τους αγώνες παρακολούθησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που τιμήθηκε από τους διοργανωτές για την προσφορά της στον χώρο του αθλητισμού και μάλιστα έκανε τις απονομές στο μήκος.
Κορυφαίο όνομα ήταν η Τατιάνα Γκούσιν, που επέλεξε τη διοργάνωση για μια δυνατή προπόνηση. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου επικράτησε με 1,85 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στο 1,90 μέτρα.
Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος ήταν γρηγορότερος όλων των στα 60 μ. με 6.86 στον προκριματικό και 6.85 λίγο αργότερα στον τελικό. Στις γυναίκες η νεαρή Αναστασία Αντωνάτου έκανε πολύ καλή επίδοση στον προκριματικό με 7.55 και αναδείχθηκε νικήτρια στον τελικό με 7.70. Στο μήκος γυναικών η Αναστασία Σαρλάνη με αντίθετο άνεμο έκανε 6,24 μ. (-2,4) και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ.
Η πρώτη τριάδα
1.Γιώργος Κωστάκης 6.70μ.
2.Γιώργος Ανυφαντής 6.26μ.
3.Δημήτριος Γιαλούρης 5.14μ.







































































































