ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΟ Εμπορικός Σύλλογος για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Σητείας

Ο Εμπορικός Σύλλογος για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Σητείας

Από

Ημερομηνία

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Μάρω Νικητάκη μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη στάθηκε στις κυκλοφοριακές αλλαγές που προβλέπονται τις επόμενες ημέρες σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Σητείας.

«Ως Εμπορικός Σύλλογος υποβάλαμε εκ νέου αίτημα, όπως είχαμε κάνει και παλαιότερα, ζητώντας να υπάρξει κυκλοφοριακή μελέτη και αλλαγή σε ό,τι αφορά κεντρικούς δρόμους. Να πεζοδρομηθεί για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο η Ελ. Βενιζέλου ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα ο κόσμος, ενήλικες και παιδιά, να υπάρχει μία άνεση σε αυτό τον κεντρικό δρόμο.

Να γίνει πιλοτικά ώστε να έχουμε και εικόνα για το πώς θα είναι τα πράγματα μετά την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της πλατείας και του κέντρου της πόλης. Να δούμε πώς θα ανταποκριθεί και πώς θα το δεχτεί και ο κόσμος. Εμείς ως εμπορικός κόσμος το θέλαμε.

Το αίτημά μας εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κυκλοφοριακού του Δήμου και ελήφθη απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο στην Ελ. Βενιζέλου (εκτός από το σημεία της Alpha και της Δημοκρίτου όπου δεν μπορεί να κοπεί η κυκλοφορία).

Όπως ξέρετε, είμαστε από τις λίγες πόλεις που το κέντρο της δεν είναι πεζοδρομημένο. Θεωρούμε ότι είναι μία καλή λοιπόν απόφαση και θα βοηθηθούν και τα καταστήματα και οι καταναλωτές που θα μπορούν να κινηθούν με άνεση. Ευχαριστούμε και δημόσια για την αποδοχή του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου».

 

Δείτε επίσης: Η κίνηση στην αγορά της Σητείας δεν είναι η αναμενόμενη

 

Πρόσφατα άρθρα