ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΗ κίνηση στην αγορά της Σητείας δεν είναι η αναμενόμενη

Η κίνηση στην αγορά της Σητείας δεν είναι η αναμενόμενη

Από

Ημερομηνία

Νωρίτερα ξεκίνησε η δεύτερη τακτική εκπτωτική περίοδος του έτους. Ο εμπορικός κόσμος ξαφνιάστηκε με την επίσπευση της έναρξης των θερινών εκπτώσεων.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Μάρω Νικητάκη μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι θερινές εκπτώσεις αρχίζουν από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν μέχρι το τέλος του Αυγούστου, θα έπρεπε να αρχίσουν δηλαδή στις 12 Ιουλίου. Ωστόσο με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, φέτος η καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδος ξεκίνησε μία εβδομάδα νωρίτερα, για την ακρίβεια ήδη από χθες Δευτέρα 5 Ιουλίου.

«Η αλήθεια είναι ότι μας εξέπληξε η απόφαση αυτή δεδομένης της έναρξης πάντα των θερινών εκπτώσεων την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου. Φέτος λόγω των συνθηκών και της ιδιόμορφης κατάστασης -που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας- ελήφθη η απόφαση από τον Υπουργό για την έναρξη τους νωρίτερα. Βέβαια η απόφαση αυτή θα ισχύσει αποκλειστικά για το 2021. Μας ξάφνιασε η απόφαση αυτή, η οποία ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι μία καλή απόφαση -δεδομένου ότι συμβάλει, βοηθάει και τους πολίτες για να καλύψουν ανάγκες που τρέχουν καθημερινά και τον επαγγελματικό κόσμο».

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να σπεύσουν εφαρμόζοντας τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις περί εκπτώσεων (αναγραφή παλαιάς και νέας τιμής, ποσοστού έκπτωσης κλπ.)

Όπως σημείωσε η κ. Νικητάκη, «στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκπτώσεων ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να κάνει τις αγορές του σε ακόμα καλύτερες τιμές. Πάντα με την τήρηση των μέτρων προστασίας. Ελπίζουμε σε ένα θετικό πρόσημο στο διάστημα της καλοκαιρινής εκπτωτικής περιόδου».

Η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη

Για τη μέχρι στιγμής κίνηση στην αγορά της Σητείας η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας ανέφερε ότι «δεν είναι η επιθυμητή. Υπάρχει μεν μία κινητικότητα όχι όμως η αναμενόμενη.

Ο κόσμος είναι συγκρατημένος. Επηρεάζεται από τις εξελίξεις της πανδημίας, όπως τώρα σε ότι αφορά με τις μεταλλάξεις. Είναι “μαζεμένος” ο κόσμος. Ασφαλώς και όλοι θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Κι εμείς ως εμπορικός κόσμος ευελπιστούσαμε ότι φέτος θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν εξελίσσονται ομαλά. Ο κόσμος του εμπορίου είναι προβληματισμένος και σίγουρα η κίνηση ως τώρα δεν είναι η αναμενόμενη. Ελπίζουμε να υπάρξει διαφοροποίηση προς το θετικό της κατάστασης στην διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου και μακάρι να ομαλοποιηθεί γενικότερα η κατάσταση».

 

Δείτε επίσης: Ο Εμπορικός Σύλλογος για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Σητείας

Πρόσφατα άρθρα