ΑρχικήVideoΓ. Πλακιωτάκης στον Σύλλογο Φίλων του Διαλυνάκειου: Να είστε σίγουροι ότι...

Γ. Πλακιωτάκης στον Σύλλογο Φίλων του Διαλυνάκειου: Να είστε σίγουροι ότι το Διαλυνάκειο θα αντιμετωπιστεί με έναν ξεχωριστό τρόπο σε σχέση με τις υπόλοιπες υγειονομικές δομές  (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Υπόμνημα με το οποίο λένε “όχι” σε ενδεχόμενο κλείσιμο ή υποβάθμιση του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου της Νεάπολης, στον απόηχο και πρόσφατων δηλώσεων του Πρωθυπουργού για αναδιάρθρωση του χάρτη υγείας με συγχωνεύσεις-καταργήσεις δομών, παρέδωσαν το πρωί του Σαββάτου στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου.

Το μέλος του Συλλόγου και Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Χανιωτάκη ανέφερε στον υπουργό το καθεστώς που διέπει την λειτουργία του Διαλυνάκειου (με τα κληροδοτήματα, δωρεές, κλπ), που είναι άμεσα συνυφασμένη και με την δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, ζητώντας την συνδρομή του κ. Πλακιωτάκη “ώστε να μην φύγει και να μην υποβαθμιστεί το Διαλυνάκειο διότι θα φύγουν και τα κληροδοτήματα αυτά”.

Ο υπουργός απαντώντας τόνισε ότι “εμείς στο παρελθόυν διασφαλίσαμε τη νομική αυτοτέλεια του Διαλυνάκειου ενώ δρομολογήσαμε τις διαδικασίες για να μπορεί να λειτουργήσει ο Οργανισμός σε συνάρτηση με τη δημιουργία του Κέντρου Αποκατάστασης. Να είστε σίγουροι λοιπόν στο πλαίσιο αυτό, ότι το “Διαλυνάκειο” θα αντιμετωπιστεί με έναν ξεχωριστό τρόπο σε σχέση με τις υπόλοιπες υγειονομικές δομές, σε κάθε περίπτωση είναι πρώιμο να βγάζουμε συμπεράσματα”.

Βίντεο-ρεπορτάζ: Νίκος Σγουρός

Πρόσφατα άρθρα