ΑρχικήVideoΜε λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Αγ....

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Αγ. Νικόλαο (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Με την πρέπουσα λαμπρότητα, βοηθούντος και του θαυμάσιου καιρού, αλλά και τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού -όσο αυτό ήταν δυνατόν!-, εορτάστηκαν στον Άγιο Νικόλαο τα Άγια Θεοφάνεια, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, στη Θεία Λειτουργία και στο Μέγα Αγιασμό.

Ο Σταυρός στη θάλασσα

Στη συνέχεια, στην προβλήτα του λιμανιού, ο κ. Γεράσιμος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό των υδάτων και έριξε τρεις φορές το Σταυρό στη θάλασσα. Πολλοί ήταν οι τολμηροί κολυμβητές (15) που έπεσαν για να πιάσουν το Σταυρό.

Την πρώτη φορά τον Σταυρό ανέσυρε ο Μανούσος Κλώντζας, την δεύτερη ο Κωστής Μανιαδάκης και την τρίτη ο μικρός Αχιλλέας Ευαγγέλου. Φέτος για πρώτη φορά οι κολυμβητές θα έπρεπε να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας, το αργότερο μέχρι 09:00 της ημέρας των Θεοφανείων.

Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου Εμμανουήλ Καζαμίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γεροδήμος, ο υποπλοίαρχος Εμμανουήλ Ανωγιαννάκης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χάρης Αλεξάκης, Γιώργος Βάρδας, Κώστας Καστελλιανάκης, Θωμάς Χαριτάκης, Ευαγγελία Φανουράκη και όσοι αψήφησαν… τον κορονοϊό.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου
ΛΕΩΝ.Κ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί οι ιερείς και ο μητροπολίτης δεν φορανε μάσκα; Είναι υπεράνω του νόμου αυτοί;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα