Αρχική_Τοπικά νέαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου: "Μονιμοποίηση όλων των...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου: “Μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών, δεν θα επιτρέψουμε ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ” (βίντεο, φώτο)

Από

Ημερομηνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΑΝ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχαν προκηρύξει ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ επ’ αφορμή και της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΓΝΑΝ Γιώργος Μανουσάκης, οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση την πανδημία, που έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ίδιοι, με τις αναστολές εργασίες και το φόβο απολύσεων για τους εργαζομένους σε σίτιση και φύλαξη των Νοσοκομείων από τα τέλη Μαρτίου.

Αναφέρθηκε επίσης στα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΓΝΑΝ (υπολειτουργία Ακτινολογικού, καρδιολογικής), είπε ότι υπάρχει κλινική όπου όπου οι εργαζόμενοι νοσούν αυτή την περίοδο, ενώ αναφορά έκανε και στα αιτήματα των εργαζομένων για άρση των αναστολών εργασίας, στις δεσμεύσεις για αναπλήρωση των κενών που δεν τηρήθηκαν από την κυβέρνηση αλλά και στα αιτήματα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγεινά επαγγέλαματα και αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Λασιθίου, ενώ το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, και ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου Γιώργος Πάγκαλος, που επίσης πήραν το λόγο και μίλησαν στους εργαζομένους.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα