Θαυμάσιος ο χθεσινός καιρός, απόλαυσα έναν περίπατο στον Παραλιακό δρόμο, μέχρι το Αμμούδι. Σκέφτηκα πόσο ωραία θα ήταν αν είχαν υλοποιηθεί όλα όσα είχα ακούσει στη διάρκεια συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, πριν από 4 ακριβώς χρόνια, στις 10 Φεβρουαρίου του 2020. Διαβάστε:
α) Η προμελέτη προέβλεπε ότι σε δέκα σημεία κατά μήκος του παραλιακού θα γίνουν παρεμβάσεις διαφορετικού στυλ και λειτουργίας, για να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αυτά τα δέκα σημεία θα φέρουν τον περιπατητή πιο κοντά στη θάλασσα, καθώς θα υπάρχουν κατεβάσματα είτε με ράμπα,είτε με διάδρομο. Έτσι κερδίζουμε χώρο για τους πεζούς και ταυτόχρονα τους αλλάζουμε επίπεδα.
β) Στο παραλιακό προβλέπεται να γίνει αναμόρφωση του πράσινου γιατί είναι πολύ παλιό και έχει χάσει την οργάνωσή του. Θα διατηρηθεί όσο το δυνατόν η υφιστάμενη φύτευση, θα εμπλουτιστεί και θα οργανωθεί με μια φυτοτεχνική μελέτη.
γ) Θα υπάρξει χώρος για τα ποδήλατα, πεζοδρόμια για τους πεζούς και προκαθορισμένοι χώροι για τα τραπεζοκαθίσματα.
- Πέρασαν 4 ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα μηδέν. Τουλάχιστον φέτος, ας φτιαχτεί σωστά το πράσινο και ας βελτιωθεί ο φωτισμός. Μπήκαμε στο Μάρτιο. Τα περιθώρια στενεύουν. Υπάρχουν προτεραιότητες αλλαγών στην πόλη!
ΛΕΩΝ.ΚΛ.


































































































