Διαβάσαμε ότι ο Δήμαρχος του Ηρακλείου αποδίδει μεγάλη βαρύτητα στο να μπουν οι δημότες στη διαδικασία να περπατούν 10-15 λεπτά για να προσεγγίσουν το κέντρο:
«Σε όλες τις πόλεις του εξωτερικού, ιδίως αυτές που έχουν ιστορικό κέντρο, οι κάτοικοι και επισκέπτες έχουν εντάξει στο… dna τους το περπάτημα. Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, αρκεί να μπορείς όντως να τις περπατήσεις, με τις απαραίτητες υποδομές. Σε όλες τις οργανωμένες πόλεις του κόσμου οι άνθρωποι περπατάνε. Το να περπατήσεις 15 – 20 λεπτά είναι καθημερινότητα για πάρα πολύ κόσμο. Εμείς εδώ όμως αισθανόμαστε ότι με το που θα βγούμε από το σπίτι μας ή από το μαγαζί μας, πρέπει να τρέξουμε στο μηχανάκι για να κάνουμε 500 μέτρα», ήταν τα λόγια του δημάρχου.
Τί να πούμε εμείς στον Άγιο Νικόλαο… που η απόσταση από τον Παραλιακό δρόμο μέχρι την οδό Καραμανλή, από την μιαν άκρη δηλαδή της πόλης μέχρι την άλλη, το περπάτημα δεν ξεπερνά τα 10-15 λεπτά; Κανονικά εμείς που ζούμε σ’ αυτήν την μικρή σε έκταση πόλη, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μεταφορικό μέσο, εκτός και αν είμαστε άρρωστοι ή πρέπει να κουβαλήσουμε βαριά πράγματα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, περπατάμε! Μία συνήθεια που μπορεί να γίνει τρόπος ζωής, που μας δίνει υγεία, ευεξία και καλή διάθεση. Όλοι οι ειδικοί το λένε. Το περπάτημα είναι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος για να βελτιώσουμε την υγεία μας!
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ































































































