Έτυχε να επισκεφθώ αρκετές φορές αυτήν την εβδομάδα την Πλάκα και αναγκάστηκα… αναγκαστικά, να οδηγήσω το τμήμα του δρόμου, από το ξενοδοχείο Elounda Bay μέχρι την Πλατεία του Σχίσματος. Με μια λέξη: Απελπισία! Εννοώ το κυκλοφοριακό κομφούζιο με τα λεωφορεία, τα Ι.Χ. επιβατικά και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, δεξιά και αριστερά του δρόμου. Φανταστείτε τί θα γίνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμηση για την Ελούντα από την διέλευση του κεντρικού δρόμου του χωριού!
Ευτυχώς η πριν και μετά ομορφιά είναι τόσο ξεχωριστή που το μυαλό μας γρήγορα ξεπερνά τον εκνευρισμό. Προ ημερών ίσως θα έφτανα πιο γρήγορα στην Πλάκα μέσω… Καστελίου και Φουρνής!
Ας ελπίσουμε ότι με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αγίου Νικολάου και Περιφέρειας Κρήτης, για την πληρωμή των αποζημιώσεων των απαλλοτριώσεων που θα γίνουν για τον περιφερειακό δρόμο Ελούντας θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.
Ο Περιφερειάρχης πάντως δεσμεύτηκε ότι μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, η Περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου, η οποία τοποθετείται μέσα στο 2018.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ


































































































