Με τον υπουργό ΕΘνικής Άμυνας της Εσθονίας Χάνο Πέβκουρ (Hanno Pevkur) συναντήθηκε σήμερα ο Νίκος Δένδιας στο Καλό Χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Ο Έλληνας υπουργός εθνικής Άμυνας έφτασε με ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Καλού Χωριού 10 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγίου Νικολάου.
Ο Εσθονός υπουργός βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές συνεχίζοντας την πολύχρονη παράδοση πρωθυπουργών και κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων της Εσθονίας που παραθερίζουν στον Άγιο Νικόλαο, δεδομένης της λειτουργίας του Εσθονικού Προξενείου στην πόλη όπου επίτιμος πρόξενος είναι ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Δανδουλάκης, ο οποίος με την παρουσία και το έργο του έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση των σχέσεων του πολιτικού κόσμου της Εσθονίας με την περιοχή.
Η συνάντηση και το γεύμα που παρατέθηκε αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο Χάνο Πέβκουρ (Hanno Pevkur) διατελεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Εσθονίας τα τελευταία χρόνια ως εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα της χώρας του.
Ο κ. Πέβκουρ, μέλος του Εσθονικού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, κατέχει τη θέση αυτή από τον Ιούλιο του 2022. Υπό την ηγεσία του, το Υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας και στην εμβάθυνση της συνεργασίας με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ειδικά στο πλαίσιο των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Ευρώπη.
Πριν από τον διορισμό του ως Υπουργός Άμυνας, ο κ. Πέβκουρ είχε διατελέσει σε διάφορες υπουργικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των χαρτοφυλακίων του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων, διαθέτοντας εκτεταμένη πολιτική εμπειρία.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ




































































































