ΕΣΠΑ

Βάσεις στα κατεχόμενα ετοιμάζει ο Ερντογάν

Αποκαλυπτική έκθεση με δορυφορικές εικόνες του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων για τις ύποπτες κινήσεις της Αγκυρας στην Αμμόχωστο.

Την ισχυρή επίδραση της Τουρκίας στη βόρεια Κύπρο με παρεμβάσεις στα Βαρώσια και με τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων στα κατεχόμενα αποδεικνύει επεξεργασία δορυφορικών εικόνων που πραγματοποιήθηκε από την Preligens, την κορυφαία εταιρεία της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης, αναπτύσσει μέσα ανάλυσης υψηλής ακριβείας.

Οι δορυφορικές εικόνες στα κατεχόμενα έγιναν αντικείμενο μελέτης που συντάχθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ifri), με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη-«φάντασμα» της Αμμοχώστου, η οποία συμβολίζει τη διχοτόμηση της Κύπρου από το 1974.
www.real.gr

" "

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist